Nädalavahetusel on Facebookis enam kui 3000 korda jagatud pilte mehest, kes viis lõppeva nädala reedel kell 15 oma hõbedase Honda CRV-ga metsa prügi.

Delfiga ühendust võtnud mehe sõnul on fotod tehtud prügi laadimisel auto haagisele reedel kell 15.10. "Vedasin selle prügi Uikala prügilasse kell 15.21 ja sain ka vastava arve," kirjutas mees.

"Vedasin Sakal sealsamas elavale vanamemmele küttejäätmeid ja kuna mul oli käru taga, palus ta viia oma krundilt prügi kohta, kuhu terve Kohtla-Järve pidavat vedama," selgitas mees. "Viisingi siis sinna algul, aga sain aru, et see pole seal ametlik prügila. Kuigi sinna on veetud tuhandeid tonne jäätmeid ja seal ongi tõeline prügila!!!"

Edasi helistas mees Uikala prügilasse ning saanud teada, et prügila võtab jäätmed vastu, viiski mees prügi Uikalasse.

Oma sõnade kinnituseks saatis ta toimetusele ka prügi arve. Arvelt on näha, et Uikala prügila on vastu võtnud 40 kg olmejäätmeid, mille eest tasuti 3 eurot ja 12 senti.

Keskkonnainspektsioonist öeldi Delfile, et nendele on info teada ja edasine selgub homme.

Sotsiaalselt tundliku närviga inimene pani prügistaja pildid "Avasta Eesti" Facebooki kontole ja nüüdseks on seda postitust vürtsitatud vihaste kommentaaridega ning jagatud enam kui 3000 korda.

Auto, numbrimärgiga 683AYZ, vedas Ramirendist laenatud järelhaagist numbrimärgiga 372GA, mis oli pilgeni prügi täis.

Haagisetäie prahti ja prügi pani mees maha Saka asula lähistel Saka kanjoni juures mere äärde viiva tee kõrvale metsa alla.