Võistlusele saabus kokku 711 fotot! Pildigaleriisse laeti üles 597 fotopostitust, millel kajastuvad üle kogu Eestimaa ning ka välismaal elavate eestlaste valmistatud või kogetud maitseelamused. Saadetud fotode ja kirjelduste sisu on väga erinev — üles on laetud pilte nii professionaalsete kokkade valmistatud restoranitoitudest, toidublogijate kodustest meistritöödest, eksootilistest hõrgutitest reisidel kui ka fotosid igapäevastest lihtsatest roogadest ja poest ostetud valmistoitudest.

Tartu Ülikooli etnoloog Ester Bardone, kes oli üks võistlusele kutsutud kommenteerijaist, kirjeldas saabunud kaastöid nii: „Pildiseeria tundub olevat päris hea ülevaade nii sellest, mida erinevas vanuses, eri soost, erinevatest peredest pärit, eri väärtushinnangutega Eesti inimesed aastal 2012 söövad, kui ka sellest, mida nad peavad pildistamisväärseks toiduks. Lisaks saab fotode allkirjadest lisainfot toidu tooraine hankimise viiside, toidu valmistamise põhjuste ja konteksti kohta”.

Võistluse korraldajad valisid välja enim sotsiaalmeedias „jagamise” kaudu hääli saanud ja piltide kommentaariumis sisulist diskussiooni tekitanud fotod, mis lisati loosikasti. Fortuunadeks olid muuseumi müügijuht Silvia Toomemets ja Eesti Muuseumiühingu juhatuse liige Vahur Puik.

Peaauhind

Peaauhinna 60 euro eest fototeenuseid firmalt Fotoluks ja õhtusöök kahele Põhjaka Mõisas võitjaks on:  Jaanika Kumel, kes saatis võistlusele foto: Šokolaaditort vahukoore ja maasikatega

Loositud auhinnad

30 € väärtune õhtusöök Café Noir´s — Anneliis Nukka. Tort. 

30 € väärtune õhtusöök Café Noir´s — Priit. Tšilli

Õhtusöök kahele kohvikus Spargel — Maris Rumberg. Šokolaadi muffinid 

48 € kinkekaart kohvikult Moon — Külliki. Kartuli-porgandi-toorjuustu püreesupp.

Raamat „Eesti Aasta Loodusfoto“ — Vallot Läänelaid. Võiku.

Raamat „Eesti Aasta Loodusfoto“ — Egle. Kass Arturi kook

Raamatud kirjastuselt Menu:

„Setost saarteni” — Laualamp. Haiglatoit. (ülejäänud fotosid näed lingile klikkides!) http://omalood.erm.ee/2012/10/haiglatoit_8.html

“Väega toidud” — Kristi Arula. Pähkli põhjaga avokaado-šokolaadi tort

“Nadja koogid II osa” — Caroliina Rand. Soust ja kartul

“Sahver. Joogid” — Inge Rumberg. Praetud kala, kukeseened praetud sibula ja võiga

“Küpsetised” — Airi Sipelgas. Pannkook maasikatoormoosiga

ERMi auhinnad

ERMi 2013/2014 kalender “Eesti hetked — elupildid XX sajandi esimesest poolest“ — Tuuli. Siig värske suvise keedukartuli ja võiga.

ERMi 2013/2014 kalender “Eesti hetked — elupildid XX sajandi esimesest poolest” Elari. Kräsupeakook http://omalood.erm.ee/2012/10/krasupeakook.html

ERMi raamat „Johannes Pääsuke. Mees kahe kaameraga“ Tõnu Riistop. Grillitud juust ja kana. http://omalood.erm.ee/2012/10/grillitud-juust-ja-kana.html

ERMi raamat „Johannes Pääsuke. Mees kahe kaameraga“ Kerli Liikvart. Vahvlid vanilli-koorejäätis iirise-kakaoubade täidisega. http://omalood.erm.ee/2012/10/vahvlid-vanilli-koorejaatis-iirise.html

 ERMi raamat „Johannes Pääsuke. Mees kahe kaameraga“ — Kristiina. Mustika-melissi toorkook

Publiku auhind

Ka võistlusele saabunud fotodest koostatud näituse „Eesti rahva toidulaud: soustist sushini“ külastajal on võimalus hindamisel sõna sekka öelda. Nimelt selgub publiku auhinna saaja just muuseumikülastajate eelistuste põhjal. Igal külastajal on võimalik valida näitusel oma lemmikpilt, mille autori nime ja foto pealkirjaga sedeli saab asetada loosikasti. Võitja selgub 17. detsembril.

Täname osalejaid ning ootame kõiki näituse „Eesti rahva toidulaud: soustist sushini“ avamisele 22. novembril kell 17.00 Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas (J. Kuperjanovi 9, Tartu).