Kui ühel pool on olemas kõnnitee, siis vastas on suur puu. Pole kõnniteed ja sebrat ületades peab alati minema sisuliselt selle kõrvalt ja kui talvel on veel lumevallid, siis pole sellel kohal üldse mingit mõtet.

Kõrval on seal kohe lasteaed. Kuidas siis näiteks Vana-Pärnu elanikud peaksid oma lastega üle selle sebra minema? Eks tegelikult kohalikud seda ülekäigurada üldse ei kasutagi. Endal tekkis seda ülekäigurada vaadates vaid kolm väikest küsimust:

1) Kas selle planeerija oli täie mõistuse juures, kui ta selle ülekäiguraja sinna kavandas? Sest see puu on igal juhul vanem, kui see ülekäigurada ja ülekäiguraja vastas ei ole planeeritud kõnniteed, autotee lõpeb mururibaga.

2) Kuidas sai tellija olla nõus sellise lahendusega, mis on tegelikult vastuolus liiklusohutusega (tellijaks sai olla vaid linnavalitsus)?

3) Kas töö teostajal/töömeestel, kes paigaldasid liiklusmärgid ja tegid jutid maha, ei tekkinud küsimust, et miks sellisesse kohta vaja ülekäigurada teha? Kuid eks nemad teevad lihtsalt tellitud tööd ja kui selle eest makstakse, siis on vaid tähtis, et töö korrektselt tehtud.