Kopli tänaval Angerja peatuse lähistel asuvad majad kujutavad endast elanikele ja jalutajatele suurt ohtu. Osa majadest on küll jääpurikatest puhastatud, kuid mõne maja puhul on ühistu jätnud töö tegemata ning oht varitseb inimesi katustel.

Ka mupo teatas paar päeva tagasi, et seoses muutlike ilmastikuoludega on hoonete katuseräästaisse tekkinud jääpurikad, mis muudavad kõnniteedel liiklemise kohati ülimalt ohtlikuks. Seda eelkõige vanalinnas, Põhja-Tallinnas, Kadriorus ja Kristiines. Tavaline linnas liikleja või turist ei oska pea kohal varitsevale ohule kahjuks tähelepanu pöörata.

Jääpurikate ja - kamakate oht puudutab eelkõige ebakvaliteetselt soojustatud ehitisi, kuid lisandunud on uus hoonete riskigrupp, mille ärklikorrustele on ehitatud uued elamispinnad. Sellised korterid soojendavad katust ning jääpurikad tekivad pärast katuselt eemaldamist koheselt uuesti.

Mupo palub kõigil jalgsi liiklejatel suhtuda ilmastikuoludest tingitud olukorda tähelepanelikult. Ohutum on liigelda pigem sõiduteel, kui ohuallika all, kõnniteel.

Tungiv soovitus kinnistuomanikel ja korteriühistutele - vaadake üle oma kinnistu, hinnake olukorda ja vajadusel kasutage ohust teavitamisel käepäraseid piiravaid vahendeid. Korrusmajade katustelt omal käel purikate eemaldamine on ohtlik, selleks kasutagem siiski professionaalide abi.

Möödunud aastatest on hoiatavaid näiteid, kus katustelt alla kukkunud lumi, jääkamakad ja jääpurikad on tekitanud olulist kahju nii inimestele kui sõidukitele. Esimene selle aasta jääpurikaohver - koolilaps Harkujärvelt on juba kahjuks olemas.