Mõtlesin, et mul ei võta tükki küljest tool kümnekonna meetri kaugusele prügikonteinerite juurde (tagasi) vedada. Tulin rattalt maha ja seadsin sammud tooli poole, kui äkitselt avanes metsatuka vahelt väga masendav pilt: kümned prügihunnikud, mis on suure tõenäosusega tassitud kohalike asotsiaalide poolt Selveri juures asuvate kogumiskonteinerite kõrvalt metsa alla järelsorteerimiseks ning sinna jäetudki. Tooli vedasin küll tagasi, kuid ülejäänut nähes oli selge, et see oli ainult tilk meres.

Antud fotod on tehtud täna, mil langenud lehed on juba hakanud seda reostust enda alla matma. Tundub, et paiga hooldaja loodabki puulehtede ja peagi maha sadava lume peale, et tema tegemata töö vähemalt kuni kevadeni peidus püsiks.

Tänase päeva seisuga oli konteinerite kõrval suhteliselt tagasihoidlik kogus prügi, kuid kaks nädalat tagasi olid sealsed kuhjad väga suured. See on mõnes mõttes arusaadav, kuna elektroonika- ja ohtlike jäätmete kogumispunktid on avatud ainult mõned tunnid nädalavahetusel ning inimesed jätavad jäätmed punktide kõrvale, kust, nagu fotodelt selgub, jõuab suur osa neist Lillepi pargi puude alla.

Ma ei tea, kes selle kogumise eest täpselt vastutab, kuid kõnealuses kohas ei täida see küll oma keskkonnahoiu eesmärki ning asja korraldus (asukoht, kellaajad, lisakonteinerid jne) tuleks läbi vaadata ning teha vajalikud muudatused.