Maarja-Liis Ilus, Uku Suviste, Merlyn Uusküla, Artjom Savitski, Elisa Kolk, Helen Adamson ja Desiree Mumm esitasid kõigile tuntud ja armastatud eesti laule. Kontserdi esimene osa oli rahulikum, kuid Merlyn Uusküla poolt lauldud "Kauges külas" tõmbas rahva käima. Selleks ajaks oli ka vihm üle jäänud ning rahvas laulis algusest lõpuni kaasa. Publik nõudis loo kordamist, aga range ajakava tõttu, see sooviks jäigi.

Järgnesid hoogsamad lood, mis panid ka muidu tuima eestlase jala tatsuma. Noored lauljad taaselustasid Eesti parimad muusikapalad 1970ndatest ja 1980ndatest. Jaak Joala menulaulud kõlasid imeilusalt.

Kontserdi lõpuosas kõlasid isamaalised laulud ja Laulva revolutsiooni aegsed "Eestlane olen ja eestlaseks jään", "Sind surmani", "Isamaa ilu hoieldes" ja "Koit".

Üksmeelselt võeti välja sinimustvalged lipud ning süüdati taskulambid. Enam ei olnud vahet, kas seisid lava peal või lava ees, kõik nagunii laulsid. Kontserdi lõpulaul Eestlane olen ja eestlaseks jään läks publiku soovil kordamisele. Oli kordi, kus pisar tuli silma ja kananahk ihule. Kõik kokku oli väga emotsionaalne. Aitäh korraldajatele.