"Aktuse ajal oli saal rahvast pungil täis ja juba siis oli kellelegi mingi puru õlale kukkunud, aga ta ei teinud sellest välja ega saanud aru ka, et see just laest tuli. Siis sai aktus läbi, lapsed panid riidesse ja läksid õue puud istutama. Saal sai kenasti tühjaks ja jõudsime osa toolidest ka ära panna, et tellitud lõbustajad saaks pärast puu istutamist lastega edasi tegeleda. Siis aga käis pauk ja krohv kukkus laest alla.

Õnneks keegi pihta ei saanud, aga meie pidu jäi muidugi seisma – tekkis küsimus, kus viia läbi ülejäänud planeeritud üritused, kuna lagi tundus ikka väga kahtlane. Panime ukse kinni ja saali enam ei kasutanud. Hiljem kostuski veel mitu korda selliseid hääli, nagu uusi krohvitükke oleks laest alla pudenenud.

Arutasime isekeskis, et see on tegelikult ikka päris õudne, sest saalis toimuvad laste trennid ja muud tegevused. Vanema rühma lapsed isegi magavad selles saalis lõunauinakut," seletab lapsevanem.

Lasteaia direktor muretsemiseks põhjust ei näe

Selline väike õnnetus, et pisut krohvi kukub laest alla, ei juhtunud eile selles majas ilmselt esimest ega ka viimast korda, tõdeb Endla lasteaia direktor Inge Keskla, kuid ohtlikuks ta lasteaia ülejäänud lagesid ega mistahes muid ruume ei pea.

Remonti tehti seal Keskla sõnul viimati kümmekond aastat tagasi ning maja erinevaid osi on erinevatel aegadel kõpitsetud eraldiseisvalt.

Haridusametit on probleemist teavitatud ja kuna ees ootab kolmekuune suvepuhkus, on lae kordategemiseks aega septembrini. Selle aja jooksul lagi kindlasti ka korda saab, on direktor veendunud.