Kella kümneks, laada avamise ajaks, oli suurem osa saja kolmekümnest eelnevalt registreerunud kaupmehest kohale jõudnud. Ei peljatud tulla isegi Eesti teisest servast – Põlvamaalt ja Peipsi äärest, kust oli kaasa toonud sibulat ja suitsetatud Peipsi järve kala.

Kristiine laada omapäraks on see, et siin ei ole kunagi müüdud Hiina või Leedu päritolu vabrikutoodangut ega humanitaarabi ladudest pärit kasutatud riideid, vaid põllu-, aia- ja  matsasaadusi ning mett, kodukäsitööd, puidu- ja keraamikatooteid kodumaiselt väiketootjalt.

Kristiine laada omapäraks on ka see, et müüjatelt ei ole võetud kohatasu ega külastajaile müüdud pileteid.

Ka seekord oli müügiks toodud erinevaid lõikelilli, lilletaimi ja istikuid, mett, loodustooteid, kartulit, suitsuliha, kala, vorsti ja pagaritooteid, kodukäsitööd ja keraamikat ning ehteid.

Traditsiooniliselt oli esindatud Kaitseliidu Tallinna malev ja avatud keskkonna- ning munitsipaalpolitsei ameti infopunkt, kus oli võimalik tutvuda linnas kehtestatud õigusnormide ning eeskirjadega.

Erilist elevust aga tekitas Klubi UNIC liige ja aktivist Rein Kork, kes oli vaatamiseks välja toonud mootorratta M-72 1947. aasta originaalmudeli koos lisavarustusega, milline oli kunagi kasutusel tankipolgu luures.

Mõeldud oli kõigile - sel ajal kui täiskasvanud sooritasid sisseoste või nautisid esinejaid, oli lastel võimalik hüpata batuudil või lasta liugu liumäel või hoopis lasta teha endale uhke näomaaling.

Kell 10 tervitas laadalisi maestro Toivo Luhatsi  traditsiooniline karjapasuna signaal ja tema juhatusel rahvapilli ansambel Piibar ja Sõbrad. Peaesinejaks oli aga ansambel Apelsin.

Laadapäevaga jäid kokkuvõttes rahule nii kauba pakkujad kui ka ostjad, kuigi vahepeal kasvasid tuuleiilid nii tugevaks, et kippusid ära viima telke.

Vaata fotosid!