Alates 2001. aastast alustati pargis aktiivseid restaureerimistöid, mis kestavad siiani. Juba on tehtud päris palju: puhastati luikede tiik, kus taaskord (peale pikka pausi) töötavad purskkaevud. On taastatud barokkstiilis lilleaed. Mõnikord saavad sellised aiad nagu Kadrioru lilleaed nime „Miraaži sein”, sest see on nagu vastas asuva lossi fassaadi peegeldus maapinnal.

Nüüd vulisevad ka uued purskkaevud, mille külge on lisatud kaasaegne efektne mitmevärviline valgustus. Osaliselt taastati valgustus pargi kõnniteedel. Samuti on taastatud laste mänguväljak, mis alles hiljuti oli hirmsas seisukorras. Restaureeriti Peeter I maja ja palju muudki, küll on aga tegemist veel ja veel.

Eelmisel aastal jõudis järjekord alumise aiani, kus juba sellel aastal luuakse midagi väga huvitavat ja uut (tegelikult see „uus” on ammu unustatud vana). Veekanalid raamisid Kadrioru alumise aia selle rajamise aastast kuni suure restaureerimiseni aastal 1938. Siis lasti vesi läbi torude, presidendi kantselei tarbeks aeti aga avatud kanalid mullaga kinni.

Kanalite taastamine, mis toimub veidi teistpidi, kui oli tehtud ajalooline originaal, sai võimalikuks tänu Ülemiste liiklussõlme ehitamisele, mis omakorda vajab sademetevee ülevoolukollektorit. Kadriorus ehitatavad veekanalid saavad selle kollektori lahtiseks osaks. Kanalitesse lastakse puhas vesi, vahetult enne sinna sattumist toimub veepuhastamine porist ja autode õlist. Sademevett hakatakse kasutama aia ja pargi kastmiseks ning tiikide toiteks. Ülejäänud liigse vee lõplik saabumispaik on Tallinna laht.

Veekanalite taastamistööd algasid 16. augustil aastal 2001 ning lõppevad käesoleva aasta 25 septembril. Kanalid rajatakse ajaloolistele kohtadele ehk sinna samasse, kus nad paiknesid enne hävitamist. Huvitav on ka see fakt, et alumisele aiale tekib raam, mis loob sellest lossiga kuldlõikeliselt seonduvast alast õige ruumilise ettekujutuse.

Seekord kanalid betoonitakse (selleks kulub ca 2000 m3 betooni). Silmailu loomiseks ning selleks, et kõik see näeks looduslikumalt välja, vooderdatakse betoonvann samade ajalooliste kividega, mis raamisid vanu kanaleid.

Tööde käigus taastatakse kokku 611 meetri jagu ringkanalit, paigaldatakse 1,8 km torusid, rajatakse 1278 meetrit betoonkanaleid, kaskaad ning sademevee rahustusbassein. Ehituse maksumus on ca 4,3 miljonit eurot. Projekti rahastab Tallinn ja Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond. Projekti koostas K-Project AS, ehitustöid teostab AS Merko Ehitus ja AS Merko Infra.

Kahtlemata saab veekanalitega Kadriuoru lossi-pargi ansamblist ülipopullaarne vaatamisväärsus, pakkudes silmailu igaühele - nii linnaelanikele kui ka pealinna külastajatele.