Tallinna kesklinnas jalutades olen märganud, et seal on jõuluilu küllaldaselt. Tähtsamate tänavate äärsetel valgustuspostidel säravad traditsioonilised valgusinstallatsioonid - kuused, lumerästad, päkapikud, valgustusketid jne. Linnas kasvavad puud ja haljasalad on saanud pidulikuma rüü. Kaunistatud on ka enamik ühiskondlikest hoonetest. 

Käisin fotokaameraga jõulutulesid otsimas ja pildistamas. Välja kujunes isiklik top kolm meeldejäävatest ja huvitavamatest jõulukaunistust:

1. koht. Tallinna Raekoja platsil asuv jõuluturg. Platsi keskel on ehitud jõulupuu, mida ümbritsevad rohkearvulised jõulumajakestest müügipaviljonid. Oma suuruses ja muinasjutuhõngulisuses on mõnus jõulumeeleolu looja.  

2. koht Sakala Eragümnaasium. Uudne ja põnev. Ma ei ole varem märganud, et koolimaja välisilme kaunistatud oleks.

3. koht Harju mägi. Kui vaadata õige nurga alt Vabaduse samba taga asuvaid kaunistatuid puid, siis avaneb tõeliselt lummav vaatepilt. 

Kindlasti on ka teised linnad peale Tallinna jõulurüüs. Võiksite saata põnevaid ja meeldejäävaid jõulukaunistusi oma kodukohast. Igale poole ise ei jõua ja põnev oleks vaadata pilte.