Neil koertel olevat olnud väga töökas aasta. Nad treenivad iga päev Männiku karjääris, kuidas inimesi päästa – kuidas abivajajat veest paati tuua jne.

Hooaja lõpus korraldavad nad juba vähemalt seitsmendat aastat jõuluperioodil vesikoerte jõulujalutuskäiku erinevates Eestimaa linnades. Neljandal advendil toimus jalutuskäik Tallinna vanalinnas.

Koeri oli kokku umbes 30 ringis ja nad peatusid iga inimese juures, kes vähegi huvi tundis, et mis koerad need niisugused on ja mis asju nad linnas ajavad. Rahvas sai koeri katsuda ja nendega lähemalt tutvust teha.

Ise olen alati olnud suurte koerte suhtes skeptiline ja umbusklik, aga see kohtumine muutis minu mõttemaailma. Suured koerad ei pea sugugi kurjad olema. Nad lasid linnarahval endaga koos pilti teha ja lastel end paitada.

Mul on südamest hea meel, et sattusin just tol päeval vanalinna jalutama ja neid koeri kohtasin. Need newfoundlandi koerad, lanseerid ja leonbergerid on võitnud minu südame. Kahju, et niisugustest üritustest linnarahvale eelnevalt teada ei anta.