Delfi Rahva hääl palus saata lapsevanematel oma laste kooliteede pikkused, et välja selgitada, millisel õpilasel kulutab uuel kooliaastal enim kilomeetreid, et kooli ja tagasi koju sõita. Üks lapsevanem ja õpilane kommenteerisid, miks on valitud koolitee nii pikaks on osutunud.

"Elasime enne linnas, kuid maja jäi väikseks ja nii kolisime maale, kus on suurem renoveeritud maja. Teekond ei ole väga pikk, harjumuse asi. Viimsist kesklinna tööle/kooli sõites on kohati aeglasem kui kooli marsruut 60km sõites", põhjendas õpilane vanemate tehtud valikut elupaiga muutmise kasuks.

"Lähim kool on tegelikult 10km kaugusel, kuid seal on 9 klassi ning tippspordi tõttu käin linnas koolis, vanemad liiguvad samuti linna ning transpordiga pole probleeme. Õnneks saan ka alati jääda linnakoju. Sõidupeale läheb ehk 1,5h. Kõik on harjumise asi. Varajane ärkamine (iga päev 5.50) pole probleem ja maalt linna kooli käia on igapäevane asi juba," kirjeldab õpilane oma igapäevaelu.

"Meie laps peab ka käima 30 km kaugusel koolis, kuna elame linnast väljas ja lähim kool asub 8 km kaugusel. 8 km oleks jah lühem tee kooli, aga sinna ei käi transporti. Ok, hommikuti saaksime autoga lapse kooli, aga kuidas ta koju saaks? Kuivõrd meie kandis ei ole ka töökohti, siis oleme sunnitud Tallinnas tööl käima ning ei oleks mitte mingit võimalust poole päeva pealt last koolist koju tuua. Nii, et ainuke võimalus oligi ennast linna sisse kirjutada ja laps linna kooli panna. Kui oleks olnud kooli ja kodu vahel transport, siis ma ei oleks mõelnud ka ja oleksin pannud lapse kohe kodu juurde kooli, kus on väiksemad klassid ja turvaline keskkond," kirjeldas oma tehtud valikud lapsevanem.