„Kui olin pool praadi ära söönud, leidsin oma taldrikust salati seest prussaka,“ kirjeldas Dimitri temaga juhtunut.

Dimitri sõnul oli ta avastuse hetkeks juba pool salatist ära söönud ning seega tekkis tal ebameeldiv tunne. „Mul hakkas kõhus keerama ja pea hakkas ringi käima,“ sõnas mees.

Mehe sõnul oli ta väga šokeeritud, kuna kardab putukaid. "Esimestel minutitel jäi mul hing kinni ja ma ei tahtnud uskuda, mida nägin. Ma kartsin, et teised külastajad näevad, et mu toidus on putukas ja naeravad mu üle," oli Dimitril hirm.

Lisaks füüsilisele ebamugavusele ja hirmule oli Dimitril ka väga häbi oma sõprade ees ja ta tundis, et teda on alavääristatud. „Sõin ju toitu, kus oli putukas.“

Dimitri esitas koheselt kaebuse ka söögikoha teenindajale, kes maksis mehele prae eest välja käidud eurod tagasi ning soovitas kaebuse anda pubi omanikule.

„Kuna sain hingeliselt ja füüsiliselt kannatada, esitasin ka mittevaralise kahju hüvitamise avalduse 1000 euro suurusele summale, kuid pubi omanik, kellega ma mõni päev hiljem kokku sain, keeldus mulle kahju hüvitamast ning pakkus mulle lohutuseks hoopis 60 euro ulatuses viisteist praadi,“ sõnas Dimitri.

Mehe sõnul polnud ta pubi omaniku väljapakutud lahendusega nõus. „Ma ei taha ju süüa kohas, kus on prussakad toidu sees!“

Pubi omaniku sõnul ei tea ta, kuidas putukas toidu sisse sai, kuid kinnitas, et nende köök on puhas ja söök kvaliteetne. „See elukas või sinna saad kust iganes, kindel on see, et meie köögist see sinna ei sattunud,“ sõnas omanik.

Mauruse omaniku sõnul on kõik vajalikud meetmed kasutusele võetud ja köök üle kontrollitud, kuid midagi erilist pole avastatud.

„Ega keegi seal juures tegelikult ju ei seisnud, kui ta selle putuka leidis ja pilte tegi. Ma ei oska öelda, kuidas see putukas sinna sattud, ma ei ole ju uurija,“ ütles omanik.

Kliendile on ka mehe sõnul pakutud vabanduseks süüa, kuid viimane olevat sellest keeldunud ning nõudnud tuhande euro suurust summat. „See jätab natuke väljapressimise mulje, see summa on absurdne ja sellist summat me talle ei anna,“ on omanik kindel.

Antud vahejuhtum on omaniku sõnul söögikoha lahtioldud 18 aasta jooksul esmakordne, vaid korra varem on klient toidu kohta kaebuse esitanud, kuna hakklihast valmistatud toidu sees oli väike kondi tükk, mis sinna arvatavasti liha tootmise käigus sattunud oli.

prussakas