Delfile õnnetusest teatanud pealtnägija andmeil oli naisterahva näol tegemist ühega meeskonnaliikmetest, kel kuumaõhupalli üles seades ja stabiliseerida üritades midagi nihu läks.

"Eemalt oli näha, kuidas esmalt pall õhuga täideti, seejärel korvi külge kinnitati," rääkis pealtnägija Delfile. "Järgmisel hetkel palli poole vaadates rõõmustati, sest tunduski, et nüüd on kõik sõiduks valmis, kuid ehmatus oli suur, kui korvist väljapool rippus inimene, kes ennast paljalt käte jõul kinni hoidis ning keda korvisolijad ilmselt algul ei märganudki."

Pealtnägija sõnul ei saanud keegi alguses arugi, et naine hädas on. Ka ei paistnud õhupalli korvis olevad meeskonnaliikmed märkavat, et midagi valesti läks. "Meeskond seisis meie poole seljaga ja ei pannud vist tähelegi, et nende seast keegi korvist väljaspool ripub," rääkis juhtunut pealt näinud Delfi lugeja.

Allika sõnul kukkus naine alla kõrguselt, kuhu küündisid kõrvalseisva metsatuka puude ladvad, ning maandus maapinnale jõudes jalgadele. Pealtnägija sõnul oli õhupall selleks hetkeks vähemalt viie meetri kõrgusel.

Pärast kukkumist jooksid kohale üritusel oma peredega juhuslikult kaunist suveilma nautima tulnud Läänemaa kiirabi töötajad, kes kiirabiauto saabumiseni patsienti valvasid.

Pealtnägija sõnul oli naine alguses teadvuseta, ent toibus selleks ajaks, mil ta minema viidi. "Kuulsin kõrvalt, et naine kaebas valu üle jalas. Lisaks nägin, et tal jooksis tugevalt ninast verd ja põsk oli marraskil," ütles allikas.

Lääne päästekeskuse kinnitusel viidi kannatanu pärast õnnetust Läänemaa haiglasse. Naise tervisliku seisundi kohta edasised andmed puuduvad.