Vend läks koera juurde ja kuna tundus, et kutsuke veel hingab, tõstis ta koera kiiresti auto peale ning kihutas Maaülikooli loomakliinikusse. Arstid võtsid koera vastu ja panid ta tilgutite ning hapnikumaski alla.

Koeral ei olnud kiipi, kuid Vana-Kuuste on väike koht, seega leidsime koeraomaniku üles. Kui talle helistati ning paluti kohale tulla, oli omanik ükskõikne, et miks teda tülitatakse ja tema ei kavatse koheselt kliinikusse ilmuda. Kahjuks ei tohi ilma omaniku loata tänapäeval midagi teha. Suure veenmise peale suvatses omanik siiski kohale ilmuda, ise väga ärritunud, et tema pühapäevaõhtut segatakse.

Võin nii palju öelda, et kliinikus oli suur vaidlus ning omanik viskas oma allkirja alla, et koerast vabaneda, kuna temal on ükskõik – pange kasvõi magama või tehke mis tahate.

Kuna koer oli nüüd ilma omanikuta ning kliinik ei saa teda niisama ravida, siis lasi vend koerakese oma nimele kirjutada, et ta saaks haiglasse jääda. Saime teada, et koera nimi on Pruno ja ta on 8-kuune (sündinud 22.02 2014).

Kahjuks oli Pruno juba langenud šokki ja järgmised 48 tundi pidid olema kõige kriitilisemad. Kui vend läks uuesti koerakese juurde, siis tema süda ei lubanud panna koera magama, vaid andis nõusoleku operatsioonideks.

Täna hommikul, 10.11.2014, selgus, et koeral on 6 luumurdu, millest 1 on välimine ja teised sisemised ning operatsioonid ja haiglas viibimine läheb maksma kusagil 2000 eurot. Hetkel ootame, et Pruno seisund muutuks stabiilsemaks, et määrata esimese operatsiooni kuupäev ning pärast kosumist teha ka teine operatsioon.

Palume inimeste abi, kuna operatsioonid lähevad maksma väga palju. Äkki on meie seas südamega inimesi, kes ei keera pead ära, kui loom vajab abi. Isegi pisike summa on abiks, et saaksime koera haiglas hoida. Ütlen ka ära, et ma ei ole sinisilmne ja tean, et igapäevaselt juhtub loomadega palju õnnetusi, kuid vähemalt selle loomakese saaksime koos päästa.

Leidsime täna hommikul Prunokesele ka uue hea kodu, kus ta on oodatud pereliige ja tema eest hoolitsetakse nagu oma lapse eest. Kahjuks on uued omanikud vanemad inimesed ja neil ei ole võimalik leida nii suurt summat operatsioonide jaoks.

Toimetaja täiendus 11. novembri hommikul: Pruno aitamiseks tarvilik raha on koos. Täname kõiki annetajaid! Esimene operatsioon peaks toimuma juba täna. Loe edasi siit!