Õigem oleks ju see, kui kohalik omavalitsuse juht oleks kohalik elanik. Samuti võiksid Europarlamenti kandideerida ainult need poliitikud, kes sinna tegelikult minna plaanivad.

Kui linnapea või vallavanem pole kohalik elanik ning sõidab ühest linnast või alevikust teise lihtsalt tööle, siis see pole päris õige.

Kohalik omavalitsuse juht peaks olema kohalik elanik ning tundma kohalikke elanikke ning elu. Sõita lihtsalt ühest alevikust või linnast teise tööle, on lihtsalt tööl käimine ilma kohaliku elu vastu huvi tundmata.

Kui näiteks vallavanemaks on kohaliku rahva jaoks võõras inimene, siis kohalik rahvas suhtub sellesse umbes nii, et mida tema ka meie elust teab?

Paraku praeguse valimisseaduse kohaselt on võimalik valida vallavanemaks või linnapeaks keda iganes. Sel põhjusel ei käi rahvas ka kuigi aktiivselt valimas. Mis mõtet on anda hääl inimese poolt, keda enim usaldad, kui samas vallavolikogu ei soovi seda isikut vallavanemana näha ja seetõttu tuuakse uus vallavanem hoopis teisest vallast või alevikust?

Ka Europarlamenti kandideerimine tekitab küsimusi. Edgar Savisaar on meedias öelnud, et tema ei kavatse Europarlamenti minna. Miks ta sinna siis üldse kandideerib?