Mulle on justkui ette heidetud (teiste naiste poolt muidugi), et ma kogu aeg mukin ennast ja ega kõigil pole aega ennast niimoodi vuntsida. Õnneks pole ma veel 30, aga küllap hakkab varsti see väärikalt vananemise jutt ka peale ja sealt on ainult üks samm püsilokkide ja poisipeani... Aga mul on lihtsalt paha vaadata neid hoolitsemata ja lõhenenud kandasid, musti ärakatkutud varbaküüsi, tuustis juukseid ja sissekasvanud karvu (või tohutut mätast igas kehaõõnsuses).

Mul kulub enda eest hoolitsemisele keskmiselt 5-10 eurot iga kuu ja 5-10 minutit iga päev. Pimsskivina kasutan tavalist Prismast ostetud 90-sendilist pimsskivi, mis on mind tükk aega juba truult teeninud ja kannad-tallad on ilusad roosad ja siledad, ilma mingite kollaste paakunud nahapaksenditeta. Kulmusid kitkun üle päeva - tõmban välja paar üksikut karvakest, mis on jõudnud kasvada, et kulmujoon puhas oleks. Kulmusid-ripsmeid värvin mingi odava, aga tõhusa 2-3 eurot maksnud kulmuvärviga - kõrvatikuga saab ilusasti seda peale kanda ja maha pesen niisama. Juukseid värvin üle kahe kuu ise, lõikus on selline, et lõikan ka endal ise. See nõuab üksnes natuke harjutamist. Karvu tõmban vähemaks 30-40 eurot maksva epilaatoriga, mis on mul juba kolm aastat olnud ja ei näita mingeid kulumise märke. Küüsi lõikan tangidega, ka sõrmeküüned on lühikesed, aga puhtad. NB! Puhtad! Kohutav on vaadata musti ja narmendavaid küüsi naisterahval. Ükskõik millisel inimesel, tegelikult, ega meeste hoolitsemata ja räpased sõrad oluliselt parem vaatepilt ei ole.

Teine asi on see, et inimesed solvuvad, kui neile täiesti leebeid märkuseid teha. Märkasin, et ühel sõbrannal on ilmselgelt küüneseen, mida ta uhkelt demonstreeris, ja palusin tal sauna minnes sandaalid kindlasti jalga jätta ja uurisin, et kas ta soovib, ma võin klotrimasooli laenata, et saab kiiresti lahti või vähemalt leevendust - küüneseene kohta tean ma ainult seda, et see võib väga nõmedalt valus olla ja sõbranna jalad nägid sellised välja, et need polnud kümme aastat ühtegi kreemi, rääkimata ravikreemist, näinud... Kerkis skandaal muidugi, ma mõnitavat.

Võibolla mõnitangi. Mõtlen, et kingin kõigile sõbrannadele kinkepaki, kus on üks odav pimsskivi, küünetangid ja pintsetid. Ja kõrvatikud, sest te ei taha teada millised näevad nii mõnegi inimese "koljusisesed" kõrvaklapid välja - paks kuivanud vaigukiht peal...

Inimesed võiks enda eest ikka hoolitseda. Hoolitsetus ja puhtus on inimväärikuse esimene nõue.