Mul siis mure. Peres kasvab kaks tütart üks 3.8 ja teine 2.6a, selle aasta septembris läksid nüüd lasteaeda ja ma ise tööle, lapsed said vaevalt lasteaias käidud, kui juba oleme kodus köha ja nohuga. Olime siis nädal kodus ja ravisime, nohust saime lahti aga köha ju ei lähe nii ruttu üle, eile viisin lapsed lasteaeda, sain vaevu tööl 1h aega olla kui mulle helistati et pean lastele järgi tulema, kuna nad köhivad. Kuidas Teie lasteaias kord on? Kui laps pärast veel pisut köhib, kas siis ei tohi ka lasteaeda viia? Kui nüüd oodata, kuna köha täitsa ära jääb, siis vist saan alles järgmise kuu keskel lapsed lasteaeda viidud. Köha on ju selline, mis tavaliselt ei taha kuidagi ära kaduda.

Lasteaiast said ka siis vanemad sellise kirja:

Hea lapsevanem,

on esinenud juhtumeid, et vanem annab õpetajale üle haige lapse, seega tuletame teile meelde, et lasteaeda too ainult terve laps, köhiv ja nohune laps on nakkusohtlik teistele ja seetõttu ei võeta teda rühma vastu. Lapse haigustumise või puudumise korral helistage rühma või saatke SMS.
Kui laps haigestub lasteaias, siis on vanem või tema poolt volitatud isik kohustatud lapsele koheselt järele tulema.

Palun suhtuda antud kirja täie tõsisusega. Oleme kõik haiged olnud ja teame kui kurnav on haigena töötada. Miks siis peab haige laps õppetegevustest osa võtma? Samuti on oht, et haigestub ka õpetaja ja rühmas töötab tema asemel asendaja.

Sain nüüd uues töökohas vaid nädala käidud, kui pean juba mitu nädalat seal eemal olema.

Mida nagu teha sooviksite? Olukord on minu jaoks suhteliselt uus, kas pean teise lasteaia otsima?