Sularaha kaotamise idee on olnud jõukamate inimeste peas juba pikka aega - eriti pankade omanikel. Sularaha kaotamine annab võimaluse pankadel rohkem välja laenata, kuna raha siis enam otsa põhimõtteliselt ei saa. Võtame kokku kõik maailmas olevad võlad, laenud, sularaha, kontol olev raha, jne. Selle tulemuseks oleks see, et sellist sularaha kogust enam ei eksisteeri.

Inimesed ei saaks enam füüsiliselt raha pangast välja võtta ja seda oma käes hoida. Saaks vaid näha numbreid ekraanil, muud ei midagi.

Sularaha kaotamine ei annaks ainult pankadele edumaa. Riikides suureneks illegaalsus, sest paratamatult tekiks omaette sularaha. Suureneks ka küberkuritegevus, kuna siis oleks rahaline asjaajamine elektrooniline. Häkkeritele oleks lust tekitada mõnele riigile tõsine kaos!

Inimeste üle tekiks ühtaegu veel suurem kontroll. ID-kaart muutuks populaarseks ka teistes riikides, kus seda veel ei ole. Eestis võib näite tuua, kuidas ID-programm lekitab andmeid. Sellega oleks kõik inimesed kontrollitavad igal sammul.

Kontroll inimeste üle ainult suureneb. Me saame seda leevendada, kui seisame vastu sellisele ideedele nagu sularaha kaotamine.