"Vaatasime koos eestlasest pereemaga, kuni seis oli Trumpi suhtes sisuliselt kindel. Olime Hillary poolt. Vaatasime CNNi ja sealt tundus, et kõik seal eetris olnud inimesed ja uudised olid kuidagi Hillary vastased," kirjutas tulemusi jälginud eestlanna esimesi emotsioone.

"Mis ma muud ikka oskan öelda, et emotsioonid...kurb on. Valged ameeriklased, kes muidu hääletada ei viitsinud, tundus et siiski käisid valimiskastide juures ja andsid oma panuse. Sellest vist siiski ei piisanud. Latiinode toetus Hillaryle ei tulnud ka kuidagi välja," sõnas ka varem mitmel korral USAs pikemat ja lühemat aega veetnud eestlanna.

"Tuttavate sõbrad hääletasid ka paljud Trumpi poolt. Firmaomanikud jne." Küsimusele peale, miks nad seda tegid, vastas kohal viibinud naine, et kuna Trumpiga tulevad kaasa arvatavasti madalamad maksud just ärimeestele, siis neil on kasulikum ju toetada Trumpi.

Mis aga hetkel on naise kõrvu jõudnud, on see, et Kanada migratsioonileht on maas ja börsil toimub suur langus.

Mis võis saada Clintonile ameeriklaste arvates saatuslikuks? "Võib-olla enesekindlus? Igal pool öeldi, et ta võidab nagunii. Michigani ja Wisconsini polnud ta isegi läinud nagu kuulsin, olid oma võidus seal kindlad," ütles eestlanna Delfi Rahva häälele.

Mis on kõige tõenäolisem, mis ameeriklaste arvates nüüd muutuda võib? "Siinne Taksojuht ütles, et mingeid muutusi tuleb, mitte midagi kardinaalset, aga kindlasti need sünnivad. Üks ameeriklane, kes oli Californias, pärit aga Iowast, sõnas, et läheb valimiste ajaks koju. Seal olevat julgem, kui peaks midagi ränka juhtuma hakkama....hirm oli sees. Meil siin Orlandos on rahulik, ei mingit tõmblemist, tundub et "elu läheb edasi". Ilmselt New Yorgis on vähe teine teema," vahendas naine oma tuttavate ja ümberkaudsete mõtteid.