Väga sageli hakkavad võõras riigis viibivad inimesed käituma omamoodi. See tähendab ennekõike seda, et vaadatakse mööda kohalikest kommetest ning kultuurist, ega taheta tunnistada uue ühiskonna iseärasusi. Olles Skandinaavias või üleüldse Euroopas, pole kultuuriline erinevus niivõrd suur, kuid näiteks Lähis-Idas või kultuuriliselt monogaamsetes piirkondades peaks lähtuma ennekõike ümbritsevast keskkonnast.

Tihti kantakse üle käitumismustrid Eestist ning üritatakse neid rakendada võõrriigis. Näiteks võrdlused meie arenenud IT-ühiskonnaga võivad olla kohatud kuskil Prantsuse külakeses või Iiri väikelinnas, kus sisserändaja annab kohalikele valjuhäälselt teada oma arvamusest nende süsteemide ja eluolu kohta. Selline käitumine on aga äärmiselt ebaviisakas ning ei aita mitte põrmugi kaasa kohalikku ellu sissesulandumisel.

Muidugi peab siinkohal rääkima ka eelkäijatest, kes on enne meid samas võõriigis viibinud ning aidanud kujundada kohalike arvamust eestlastest kui rahvusest tervikuna. Kui eestlased on rohkem kui korra saatnud korda vargusi, röövimisi ning ka purjuspäi või lubadeta autoga sõitmist, siis selline asi jõuab üldjuhul ka kohalikku meediasse. Ühelt rahvuselt on väga raske halba kuvandit maha pesta, kui eelnevalt on mitu rahvuskaaslast jäänud vahele kuritegevuse või maksupettusega.

Tegelikult on väga lihtne ning alati toimiv valem see, et kui oled Roomas, siis käitu nagu roomlane. Seega, kui lähed pikemaks välismaale, siis õpi kindlasti selgeks kohalik keel.

Teiseks: näita, et oled eeskujulik kodanik, kelle peale saavad ka kohalikud kindlad olla. Ära soorita kuritegusid ja ära toonita igal sammul oma rahvust ning seda, et kõik on siin nii halvasti ja Eestis on palju paremini.

Kolmandaks: ole ühiskondlikult aktiivne ning suhtle kohalike inimestega. See näitab, et sa üritad elust osa saada ning tunned huvi oma uue kodukoha vastu. Ühtlasi on sul palju kergem, kui tunned kohalike inimesi.