"Mõni ime, et meil liikluses ja kuritegevuses kõik paremuse poole liigub - põhjakiht Soomes "tööl"," märgib üks lugeja.

"Kahjuks peab Soomes töötades pidevalt selle stereotüübiga maadlema, mida need peast pisut lihtsad Eesti poisid meile külge määrivad. Ma ei saa aru, miks on vaja sellepärast kodust ära minna, et üks kord kuus rahaga lehvitada ja siis jälle pühapäeva õhtul müts näpus kas ema või mõne sõbra ukse taga laeva, kasti õlle ja ploki suitsu raha laenata," ütleb teine.

"Sealsed eestlased jagunevad kaheks. Üks osa on neid, kes normaalselt töötavad ja perele raha teenivad ning teised on need noored jobud, kes Eestis eluga hakkama ei saa ja lähevad välismaale tööle, et lihtsalt joomise jaoks raha teenida. Aga parem ju ongi, kui sellised tropid kodumaalt lahkuvad," arvab kolmas.

"Siin on väga palju bussijuhte-eestlasi. Meie bussijuhtide seltskond on normaalsed inimesed. Ega bussijuht debiilik ei saagi olla. Küsimus on kindlasti ka hariduses. Tänapäeval enam ilma keskhariduseta selle koha peale ei võeta. Umbes veerand meist omavad kõrgharidust. Aga selliseid politseisaates nähtud jobusid näeme siin iga päev. Ja tõesti piinlik on. Loomulikult toodavad sellised ka järglasi. See ongi meie rahva õnnetus," räägib eestlasest bussijuht Soomes.

"Panite tähele, kui konkreetselt ja üheselt tegutses politsei? Ei mingit kahekõnet sellises olukorras (asianajaja tulee ja kaikki kunnossa). Kõik autosse ja minema. See meespolitseinik jättis väga hea mulje igatahes! Minu arvamus: Eesti politsei on igasugu kohtuasju kartes tihti liiga leebeke. Ametivõimu vastu peab olema ja jääma austus ja aukartus! Nagu pallimängus: kui vaidled, läheb asi hullemaks ja saad kollase või tehnilise vea. Ei mingit vastuvaidlemist!" kiidab üks lugeja Soome korravalvureid.

"Need soomlastest kliendid seal samas saates on kümme korda hullemad," nendib teine.