Täna kella 16ks oli VVC keskuse (endine VDNH) meteojaamas registreeritud "veidi jahedam" õhutemperatuur - 37,2 soojakraadi. Moskva eelmine absoluutne rekord pärines 7. augustist 1920 - toona mõõdeti 36,8 kraadi.

Sünoptikud ennustavad, et õhutemperatuur tõuseb lähipäevil kuni 38, kohati aga isegi 40 kraadini. Sel suvel on juba olnud 24 päeva, kus on olnud üle 30 kraadi sooja. Lisaks on linnale antud ka tormihoiatus.

Moskvas elav-töötav eestlane kirjutas Delfile, et juba viiendat nädalat langeb linnas temperatuur harva alla 30 kraadi. Kodus konditsioneer õnneks töötab ja on mõnusalt jahe, aga töökohal on sama temperatuur, mis väljas.

Eks see muidugi häirib veidi tööle keskendumist, aga saame hakkama. Joogivett kulub palju, veeautomaat kontori koridori lõpus on väga populaarne.

Metsa- ja sootulekahjude tõttu tekkinud sudu on linnas tunda küll, õhus on udutaoline vine ja kaugemale vaadates on nähtavus häiritud.

„Seitse Õde" ja Moskva-City pilvelõhkujad näiteks on läbi sudu kaugelt vaevu üldse näha. Vahetevahel on tunda ka kerget kärsahaisu.

Hingamisraskusi pole seni küll tekitanud, aga silmad ajab aeg-ajalt kipitama.