Ferrara jääb ca 30km kaugusele Mirandola linnakesest, mis on enamikel juhtudel jäänud epitsentri keskpunkti. 2-5 magnituudiseid järeltõukeid on siin piirkonnas viimase rohkem kui nädala jooksul toimunud peaaegu iga poole tunni tagant. Inimesed on loomulikult ehmunud - pole siin lähiajaloos nii tugevaid maavärinaid toimunud. Nägin paar päeva tagasi ühte Itaalia vanamemme, kes üritas oma kaasat tagasi koju meelitada, no ei võtnud ta vedu.

20. mail aset leidnud ja seni tugevaim, 6 magnituudini küündinud maavärin pani meie maja Ferrara kesklinnas vappuma ja esimene mõte oli, et kas kukub kokku või peab siiski vastu - kogu majarahvas tormas ummisjalu tänavale. Sealt mindi edasi linnaväljakule, kus käis juba vilgas sagimine. Kel võimalus oli, need enam koju tagasi ei läinud vaid veetsid öö autos, telgis või niisama ringi jalutades. Mitmed ettevaatlikud itaallased on soovitanud piirkonnast lahkuda, mis ka nüüd tänaseid tugevamaid maavärinaid arvestades tundub vägagi mõistlik mõte. Mul on ka see võimalus õnneks olemas, aga mitte kõigil paraku. Praeguseks ei oska keegi täpsemalt ennustada, mida tulevik toob - arvasime ka enne tänast, et seismiline aktiivsus hakkab siin tasapisi vähenema.

Täna hommikul kl 10 toimunud uus 5,8 palline maavärin tegi kiiresti virgeks ja sai veelkord tänavale joosta, see oli siis nüüd kokku neljas või viies  kord joosta. Paar tundi hiljem uuesti. Inimesed diskuteerivad tänavatel elavalt toimunu üle ja pärivad üksteise enesetunde kohta. Kannatada on saanud paljud hooned, muuhulgas ka üks linna üks peamisi vaatamisväärsusi, Estede vana kindlus-loss ja siin seal on näha kivihunnikud ja pragusid. Tekkinud kahju kultuuri- ja kunstipärandile on väga raske kokku arvestada. Linnavõimudele etteheiteid teha ei saa, käivad vilkad parandustööd ja Mario Monti on lubanud kannatajatele abi. Loodame parimat!