Valitsev sõjaväeline valitsus, kes esialgu lubas vabasid valimisi juba selle aasta septembriks, ei ole oma lubadust pidanud kuni siiani, mille üle ma ei imesta. On ju Egiptus tõeline "kullaauk", tänu kõrbes ja meres leiduvale naftale ja gaasile, lisaks Suessi kanal ning loomulikult ka turism.

Seega pole imestada, et võimupiruka juurde saanud sõjavägi sealt enam lahkuda ei soovi. Siiski pole olukord lootusetu, hetkel on lõppenud vabad parlamendivalimised ning Egiptuse seaduse kohaselt valib rahvas suvel ka uue presidendi. Võimul olev sõjaväeline valitsus lubab 2012. aasta suveks anda võimu üle tsiviilvalitsusele. Kuidas see ka reaalselt välja kukub, näitab vaid aeg.

Mis puutub turvalisusesse Egiptuse populaarsemates kuurortites, siis äsja Sharm el Sheikhist tulnuna, võib korra tagamisega selles sihtkohas vägagi rahule jääda.

Sharmi viivatel teedel on sõjaväe kontrollpunktid ning Sharmi piiril olev kontrollpunkt (nii põhjast kui ka lõunast) on täis relvastatud sõdureid koos lahingvalmis soomukitega, seega on mõeldamatu, et Kairost laaditakse peale 40 bussitäit marodööre, kes suundukisd Sharmi laamendama. Karta on, et äärmuslikus situatsioonis lastaks sellised bussid sõelapõhjaks.

Lisaks nõutakse Sharmi sisenemiseks ning Sharmis ja selle piirkonnas liiklemiseks auto- ja laevajuhtidelt eraldi luba, mistõttu nt bussi- või autojuht, kes tuleb mujalt linnast ei pääsegi piirkonda sisse ilma loata. Lisaks peab ka laevaomanikel olema luba sõita Sharmi piirkonnas, Ras Mohammedi Rahvuspargis ja Tirani saarel ning seda kontrollitakse pidevalt politseireididega.

Sharmis töötavaid egiptlasi, kes on tulnud üle riigi kokku raha teenima, huvitab pigem stabiilne keskkond, kuna turistide vähesus tabab neid ja hotellide omanikke kõige valusamalt.

Riskikohaks turisminduses võiks isegi pidada pigem Hurghadat, kus El Daharis (vanalinnas) elab üle 100 000 kohaliku elaniku, kes on seal elanud juba ennem Hurghada kuurortiks saamist. Ning kindlasti on seal ka elanikke, kes ei soosi turistide kohalolekut, kuigi enamike elanike ainus sissetulek ongi vaid turismindus.

Äärmiselt turvatud ala on kindlasti El Gouna (Hurghadast 25 km põhja pool), mis on tuntud oma golfiväljakute, villade ja luksuliku kuurortina (Egiptuse Veneetsia), kuhu ei lasta isegi kohalikke. Piirkonnas omavad villasid Egiptuse väga mõjukad isikud ning muu eliit, kes on ostnud kinnisvara El Gounasse.

Siiski ei saa Egiptuse riik endale lubada rahutusi turismipiirkondades ning sõjaväelisi üksusi leidub igas väiksemas ja suuremas kuurordis, seega võib turist end tunda Egiptuses üsna turvaliselt, kui vältida teatud piirkondi nagu Kairo, Suez-i ja Aleksandria piirkond ning mõistagi rahvakogunemised.