Maju armastavad kohalikud kaunistada rohkete jõulutuledega ja suburbiates on tänavad nagu Las Vegases. Kohvikutes ja kuplustes lastakse klassikalisi jõululaule ja ka linnas on tänavatel palju kaunistusi. Ilus on see küll, kuid see ei tekita minus jõulutunnet, mida tekitavad lumi, kuusepuud ja lähedased inimesed.

Lapsed lõpetasid kooli detsembri alguses ja nüüd on neil kuuenädalane suvevaheaeg. Jõule peetakse siin üldiselt 25. detsembril ja 26. detsembril on Boxing Day, mil süüakse eelmise päeva ülejääke ja mõnuletakse niisama.

Adelaides on ka Eesti maja, kus tegutseb Eesti selts. Sinna kuuluvad sõja ajal siia põgenenud eestlaste järeltulijad. Eesti majas oli jõulupidu 8. detsembril, kuhu kogunes üle 100 inimese, pakuti hapukapsast, verivorsti ja kartulit. Pohlamoosi asemel oli jõhvikamoos ja tangusid polnud ei kapsas ega verivorstis.

Verivorst oli saadaud kellegi saksa lihuniku käest ja ei sarnanenud suurt Eestis saadaval oleva verivorstiga, aga praekapsa tegi üks eesti mees ise ja see oli küll väga hea.

Lauldi eestikeelseid jõululaule ja tantsiti rahvatantsu. Kuusepuu oli plastikust, nagu nad kõik siin on, sest kuuske pole siit kuskilt saada. Mõne nulu vahest leiab.

Oma jõulud veedan vaikselt. Päeval töötan, õhtul teen perega Skype'i kõnesid ja jõulupäeval (25.12) lähen külla ühele toredale perele Eesti majast.

Häid jõule!