Esimesed sammud said tehtud suvel, kui Vabaduse väljakul toimus Eesti Invaspordi Liidu korraldatav Paraolümpiapäev. Ürituse raames prooviti ka korvpalli mängida. Osalenud sportlastele meeldis palli põrgatamine ja viskamine väga. Eriti lõbusaks osutus spordipäeva lõpus aset leidnud 3on3 ratastoolikorvpall.

Idee autorite, ratastoolikorvpallur Hegert Toomsoo ja spordiürituste korraldaja Meelis Raiendi tiheda mõttevahetuse tulemusena otsustati teha järgmine samm, kutsuda kokku veelgi rohkem huvilisi ja korraldada esimene kokkutulek. Nii sündiski idee organiseerida laager.

Korraldatava korvpallilaagri vastu tundsid huvi paljud. Julgemaid, kes osalema tulevad, sai seekord kokku juba korvpallimeeskonna jagu. Seega osaleb esimesel korral 12 meest.

Huvilisi on olnud teisigi. Nii näiteks löövad laagri programmis aktiivselt kaasa Eesti Koolispordi Liidu projektijuht Henri Ausmaa ja Eesti kelguhoki koondise füsioterapeut Signe Valgemäe.

Lisaks eelpool mainitule külastavad laagrit naiste ja meeste meistriliiga võistkondade mängijad. Kolmapäeva hommikul on kohale lubanud tulla Eclexi ja Audentese Spordigümnaasiumi nais- ning Piimameister Otto/Rapla meeskorvpallurid.

Eesti Ratastoolikorvpalli Laager toimub 27.-29.12 Viimsis (treeningud Viimsi Spordihallis, vestlusringid Hotell Athenas).

Kolme päeva jooksul õpitakse tundma ratastoolikorvpalli reegleid, harjutatakse väljakul liikumist, õpitakse viskamist, põrgatamist, söötmist ja mängitakse. Olulisel kohal on teadmiste omandamine füüsilisest ettevalmistusest ja taastumisest.