Te lepite tuttava inimesega, kes elab teiega samas maakonnas, aga selle teises piirkonnas, kokku, et ta saadab teile paki koos asjaga, mida teil on kindlaks ajaks vaja. Arutate omavahel, et Eesti ühest otsast teise on pakk päevaga ära tulnud, nii et kui arvestate kahe päevaga, siis olete 100% ajavaru veel andnud. Pealegi, on ikka vahe küll, kas pakk peab läbima terve Eesti või kõigest ühe maakonna.

Saatja paneb paki teele ja tasub paki saatmise eest vajaliku summa ja annab teada, et pakk sai teele. Teie jääte ootele.

Järgmine päev - ei pakki ega pakiteadet. Okei, ootame. Paljugi, mis võis juhtuda.

Kolmas päev peale paki saatmist - ei pakki ega pakiteadet. Teil on selle paki sisu sel päeval juba hädasti vaja! Pakist ei kippu ega kõppu....

Neljandal päeval leiate oma postkastist pakiteate, kus seisab kirjas, et teie kauaoodatud (ja teie jaoks nüüd juba hilinenud) pakk ootab teid paarikümne kilomeetri kaugusel linna postkontoris, selle asemel, et olla teile koju toodud või kodulähedasse frantsiisipunktigi vähemalt jäetud. Samas sama nädala eelmistel päevadel toodi teised pakid probleemitult koju kätte.... Post saabub teile nii hilja, et enne postkontori sulgemist te linna ei jõua... Ees ootab pühapäev, mil postkontor on üldse suletud. Ehk, te saate oma paki, mis saadeti samast maakonnast, kätte 6 päeva hiljem! (Muuseas, Jaapanist tulevad kirjad Eestisse 7 päevaga.... vahemaad ju suht samad :P)

Mis teil üle jääb?

Variant a: helistate postkontorisse ja palute pakk saata kodulähedasse punkti nii nagu ka kõik eelmised - mida pole sugugi vähe olnud. Mobiili pealt lauatelefonile helistamine ei ole sugugi tasuta lõbu. Ehk see kulu lisandub sellele, mida paki saatja on juba kulutanud selleks, et te paki kätte saaksite. Telefoni otsas olev töötaja ei pruugi sugugi kiire olla, teil aga taksomeeter pidevalt tiksub ja lõppkokkuvõttes läheb see paki kättesaamine maksma olulise lisa saatmistasule.

Variant b: sõidate bussiga linna paki järele. Maksate bussipiletite näol paki kättesaamiseks vähemalt kahekordse saatmistasu, kui mitte enam.

Variant c: teil on auto ja sõidate autoga linna paki järele. Paki saatmine läheb teile nii kalliks maksma, et teile meenuvad sõnad, mida te tavaliselt iial ei kasuta....

 

Miks jooksutatakse oma kliente mööda ilma, et nad saaks kätte neile saadetud saadetised? 

Selline klientide solgutamine Eesti Posti poolt on tõeliselt solvav, rääkimata sellest, kui kulukas see kliendile on.