Eelkõige oma muusikamaitse poolest. Žüriis olid inimesed, kellele läheb peale pigem alternatiivbe muusika ja seetõttu hääletavadki vaid sellise poolt.

Samuti on kallutatud Eesti Laulu valitavate laulude žürii. Paljud on neist Raadio 2 töötajad? Enamik. Ja miks? Sest Heidi Purga isiklikult töötab R2-s.

Eesti laulu korraldamine tuleks anda sõltumatu inimese kätte, leiab Delfi lugeja. Kindlasti ei tohiks see olla Juhan Paadam, küll aga inimene, kellel puudub seos igasuguste raadiojaamadega.

Veebis olid juba tükk aega küsitlused, kes võidab Eesti Laulu. Oli põhiliselt kaks favoriiti — Ithaka ja Getter.

Teades seda, oli žüriile selgeks tehtud, et üks neist peab välja jääma. Isegi, kui rahvas oleks Ithakale andud 10 punkti, poleks see midagi enam päästnud, kuna totakas žürii oli selle juba jõudnud välja hääletada.

Samuti oli kahtlane žürii punktide andmise viis. Chalice tunnistas kohe, et Orelipoiss sai temalt 10 punkti, kuna on ta sugulane. No tere talv, kellele me neid punkte annama? Sugulastele ja sõpradele või hindame ikka laule endid?

Järgmisest aastast alates ei tahaks enam mingit žüriid seal näha ning laulu võiks valida sajaprotsendiliselt vaid rahvas. 

Samuti peaks andma rahvale otsustusõiguse, kes pääsevad Eesti Laulu poolfinaalidesse ja kes mitte kuna kahel aastat järjest on jäetud häid lugusi ukse taha.

Septemberiks tuleb anda tähtaeg ning siis alates septemberist/oktoobrist iga nädal rahvahääletusega üks või kaks parimat laulu poolfinaali lasta. Seejärel tuleb pidada poolfinaal, kus viis parimat saavad finaali ja finaalis kümme parimat. Sellega jääks ära igasugune žürii kokkumäng.