25 aasta juubelit tähistav ajakiri Maakodu koostöös peatoetajaga Autoekspert lõid uue traditsiooni ja kuulutasid välja konkursi „Eesti kauneim maakodu”. Lisaks kauneimale maakodule pärjatakse kodusid neljas kategoorias.

Konkursi peakorraldaja, ajakirja Maakodu peatoimetaja Kadri Tramm sõnab, et ehkki Eestis on mitmeid kauni kodu valimise konkursse, on seesugune konkurss ainulaadne, sest keskendub just maapiirkondades asuvatele kodudele. „Osalema on oodatud nii maakodude ja suvilate kui ka tootmistalude omanikud, aga ka noored pered ning vanade talude renoveerijaid, kes oma kodu üle uhkust tunnevad,” loodab Tramm kõik maapiirkonnas asuvad pärlid üles leida.

Konkursi eesmärk on väärtustada maaelu ja maal elamist ning tunnustada inimeste oskusi, ilumeelt, maitsekust oma kodu, aia ja koduümbruse rajamisel ning korrastamisel. „Eestis on väga palju ilusaid maakodusid ja talusid, mis on korda tehtud ja maitsekalt sisustatud. Selle taga on suur töö, leidlikkus ning oskus teha maakodust või suvilast tore ja hubane elamine,” lisas Tramm.

Konkursi peaauhinna on välja pannud Autoekspert: 2700 euro väärtuses tooteid ja teenuseid (Thule Easy Line’i kerghaagis, Thule veokonks koos paigaldusega, Calixi elektriline eelsoojendussüsteem koos paigaldusega ning 500 euro eest Autoeksperdi kinkekaarte). „On au tunnustada töökaid inimesi, kes edendavad maal elamist. Meie auhinnavalik sai välja pandud just selline, sest väga palju asju tuleb vedada kodust kaugemalt – õiges varustuses autoga saab valmis ehitada ka naabri maja,” sõnas Autoeksperdi esindaja Marek Andres.

Lisaks kauneimale maakodule valitakse võitjad neljas kategoorias: kauneim renoveeritud vana talu, kauneim suvekodu, kauneim noore pere kodu ning kauneim tootmistalu. Nende kategooriate võitjad saavad koostöös toetajatega ka vääriliselt tunnustatud. Oma abikäe ulatasid konkursi kategooriatoetajatena Villeroy & Boch, G4S, Delux ja Fiskars.

Konkursil osalemiseks tuleb saata oma maakodust pilt koos kaaskirjaga hiljemalt 15. juuliks 2014. Võitjad kuulutatakse välja septembris 2014. Täpsemate tingimuste kohta leiab lisainfot veebilehelt www.maakodu.ee/konkurss.

Lisainfo:

Maakodu toimetus
peatoimetaja Kadri Tramm
tel 661 3370
e-post: kadri.tramm@maakodu

tegevtoimetaja Kristel Kirss
tel 661 3373
e-post kristel.kirss@maakodu.ee

Konkursi tingimused: www.maakodu.ee/konkurss