Kõige sündmusterohkem selles piirkonnas on olnud selle nädala algus, mil kohalikud tulid välja protestima sõja vastu idas. Eks see sõda idas türklaste ja kurdide vahel ole käinud juba aastaid, kui mitte aastakümneid, ainult et välismeedia pole sellele nii palju tähelepanu pööranud. Nüüd aga, mil presidendiks on kindla eesmärgiga konservatiivse partei juht, on ka sündmused olnud väga teravad. Kindlasti pole temale meelepärane, et viimastel valimistel oli edukas just kurdide partei.

Siin piirkonnas toimusid kõige suuremad meeleavaldused nädala alguses. Peamiselt rünnati kurdidele kuuluvat vara: kauplusi, restorane, sadamas üritati isegi laeva põhja lasta. Õhtutundidel tungles tänavatel väga suur hulk inimesi. Tänavatel oli ka sõjaväepolitsei koos veekahurite ja pisargaasiga. Kaupluste ja restoranide süütamised toimusid ka Mahmutlaris, mis jääb Alanyast umbes 12 kilomeetri kaugusele.

Hommikuks oli kõik rahulik, inimesed askeldasid tagajärgede likvideerimisega ja tavaline elurütm võis jätkuda. Ka praegu on olukord rahulik, aga kindlasti tuleks olla tavalisest tähelepanelikum ja vältida suuri rahvamasse. Niigi kehva majandusliku olukorra tõttu kannatavale turismisektorile on rahutused järjekordne hoop.