Rahva hääl palus seejärel oma lugejatel teada anda, kas nad on veel märganud poodides põhjendamatult kalleid hindu ning selgus, et selliseid näiteid võib leida väga palju.

Näiteks maksab 0,33 liitrine pudel mullivett Narva-Jõesuu Meresuu SPA-s 35 krooni, mis teeb liitri hinnaks 105 krooni. Solarise toidupoest on aga võimalik osta 0,5 liitrit jäätist hinnaga 99 krooni.

Aire sellesuvine halb kogemus on pärit Vääna-Jõesuu rannast, kus jäätis Väike Tom maksis 15 krooni. „Kui on 3 last...lisaks oli tasuline parkimine kohas, kus puudusid valve ja tingimused korrektselt parkida. Omal ajal sai koolis lõpphinna vastava koefitsendi korrutamisel toote omahinnaga, aga mis ajast äris matemaatika moest läks, see on jäänud mul märkamata,“ kirjutas Aire.

„Kõige ägedam kilohind on Selveris müüdaval safranil. Pisikeses kotikeses on seda 0,5 g ja kotike maksab 88 krooni. All on toodud ka vastav kilohind, milleks on 176 000 krooni/kg. Muidugi, safran ongi kallis, aga toidupoes sellist kilohinda näha on päris naljakas,“ muljetas Mauno.

Lisaks kaupadel, tõid lugejad mitmeid näiteid, kus ka teenuste eest küsitakse absurdselt kõrget hinda. Näiteks kaubamaja juuksuris maksab lugeja info põhjal 10 min meeste juukselõikus 250 krooni.

„Mina sain šokki kui läksin ühe oma tuttavaga tõlkebüroosse. Tal oli vaja tõlkida inglise ja vene keelde (apostiil ka) poja abielutunnistus - mõni rida teksti. See läks tal maksma 1550 krooni, s.h. ainult tõlge 720 krooni. Võttis ikka aega enne kui toibusime,“ pani oma näite kirja Tellija

Seevastu rärri arvates on tavaline söök-jook, riided jne Eestis üsna normaalse hinnaga. „Kallid on veidi eksootilsemad asjad: head veinid, vähelevinud juustud, mõned puuviljad, butiikides olevad rõivad. Aga tavaline kraam: kapsas, kartul, tomat, banaan jne on Eestis odav. Sama käib ka tavaliste riiete kohta. Meie keskmised hinnad ei ole kõrged, lihtsalt odavate riiete valik on väiksem kui suurtes riikides. Aga üritage elada kuu aega Prantsusmaal või Hispaanias, surete nälga,“ arvas rärr.

Kommentaator mammi arvates mõjutas kauplustes hindu ka eurole ülemineku otsus. „Peale euro tuleku otsust tõusid hinnad kõikjal ja kõikidele kaupadele, aga seda tehti väikese kavalusega ja hajutatult. Seda varjatud ja kavalat hinnatõusu on raskevõitu seadusesilmal ka kontrollida, sest see võib muutuda erinevates müügikohtades isegi päeva jooksul mitu korda. See mis praegu toimub ja mis veel aasta lõpuks saab, on järjekordne rahva röövimine. Ei ole kaupu ega toiduaineid, mille hind poleks tõusnud, kuid see on tehtud väga-väga kavalalt, et vahele ei jääks. Muidugi need inimesed, kellel rahakott on paks, ei märka midagi, sest nad lihtsalt ei ole hindade vastu kunagi huvi tundnud,“ pakkus mammi.