Delfi Majandus võttis testimisele kaheksa meie kaubandusvõrgus vabalt saada olevad Eesti pagarite kuklid. Heitluses astusid üles kuklid Vertigo, Eesti Pagari, Europagari, Reval Kondiitri, Hagari, Pere, Pagaripoiste ning AS Pihlaka pagaritelt.

Delfi žürii hindas kuklite välimust, maitset ning üldist tundepuhangut, mida kukli söömine pakkus/tekitas.

Kõik hinded liitsime kokku ning võitjaks osutus parima maitse ning välimuse suhtega Vertigo Gourmet vastlakukkel, mis sai kümnest võimalikust kaheksa punkti.

VASTLAKUKLITESTI TULEMUSED:

Vertigo Gourment vastlakukkel

Välimus: Vastlakukkel on raske ning suur, kreem näeb ilus valge välja. Kuklil on peal mandlid, mis lisavad väärtust. Kui kukkel poolitada, selgub, et kuklis on palju moosi, pohlamoosi. Elegantne kukkel. 
Maitse: Maitse on ühtlane, kõik osad - moos, kukkel ning kreem - täiendavad üksteist, et saada ühtlane maitsebukett. Moos on mõnusalt hapukas. Ainus miinus on selles, et liigne täidis on muutnud kogu kukli pisut vesiseks. Kuid kukli parim osa on, et kõike on parasjagu.
Hind: 4,90 eurot neli tükki
Hinne: 8

Reval Kondiitrite vastlakukkel

Välimus: Suur, ilus ja pehme kukliga vastlasõbralik kukkel. Kreemi on palju, kuid moosi vähe, mis on tõstetud pisikese törtsuna vahukoore peale. Kukkel on kunstiline ja elegantne, julgeb lauale panna.
Maitse: Väga hea kreemja koorega ning õhuline kukkel, Kreem pisut liiga magus, mida aga hapukas aedmarja moos tasakaalustab. Tasakaal on pisut paigast ära, liigmagususe suunas.
Hind: 0,80 eurot tükk
Hinne: 7

Hagari vastlakukkel

Välimus: Tuleb tunnistada, et juba pakist võttes näevad Hagari kuklid välja inetute krimpsus plönnidena. Meenuvad vanainimesed bussipeatustes - krimpsus vormid, millel otsas veider valgendatud lokk ning barett tipuks. Moosi ka ei ole.
Maitse: Maitse on parem, vahukoor on kenalt õhuline ja aus, paki peal on isegi kiri, et tegemist on "Eheda Eesti Vahukoorega". Sai on aga kuiv, aga pehme. 
Hind: 1,20 eurot kaks tükki
Hinne: 6

Pere vastlakukkel

Välimus: Inetud pisikesed kuklid, vormitud. Kreem ei ole aus ning ei anna aimu, et tegu võiks olla millegi heaga.  
Maitse: Sai on kuiv, aga moos, seekord tundmatust marjast, on hea. Kukkel aga ei ole magus, mis tähendab, et vahukoor kompenseerib suhteliselt normaalselt. Ilma moosita aga oleks kukkel lihtsalt talumatu.
Hind: 1,81 eurot neli tükki
Hinne: 5

Pagaripoiste vastlakukkel

Välimus: Tüüpiline, klassikaks saanud kukkel, suur, ümar ning rohke kreemiga. Moosi kahjuks ei ole. Kuklil on sees augud nagu juustul ning kreem on pääsenud ka nendesse. Ilus kukkel. 
Maitse: Vahukoor on aus, kreemjas ja valge. Samas on kreem liialt magus, vajaks väikest haput moossitilka. Kukkel koos kreemiga kompenseerivad teineteist ning on mahedamad. Kukkel on nii suur, et üle ühe ei olegi passlik süüa. 
Hind: 3,22 eurot kuus tükki
Hinne: 5

AS Pihlakas vastlakukkel

Välimus: Kukkel tundub jube rasvane, välimus on õudne, vahukoor on kollane, mis ehmatab. Moosi - maasikamoosi - on väga vähe. Ei kutsu sööma.
Maitse: Vahukoor on jube lääge, võine ning raske seedida. Moosi peaks olema rohke, see võtaks läägust vähemaks. 
Hind: 1,95 eurot neli tükki
Hinne: 4

Europagari vastlakukkel

Välimus: Vahukoort on väga vähe seda on kohe näha, sai on aga liiga suur. Proportsioonid on paigast ära.
Maitse: Kiri karbil ütleb "naturaalse vahukoorega", maitse on hästi kreemine. Samas sai on jube kõva, oleks nagu eilne küpsetus. Ei lähe kuidagi alla. Moosi ka ei ole. 
Hind: 2,28 eurot neli tükki
Hinne: 4

Eesti Pagar vastlakukkel

Välimus: Kukkel näeb väga ilus ja vormikas välja, uhke lausa. Ahvatleb sööma, moosiks on seekord jõhvikast. 
Maitse: Tegemist on mingi veidra vahukreemiga, milles vaid keemia, mitte päris koort või piima. Sai on kuiv, moosi vähe. Kreem on lääge, puhas keemia, sefiirne õudus. Maitsetu!
Hind: 2,65 eurot viis tükki
Hinne: 2

Hea Delfi lugeja, milliseid kukleid oled sina täna juba söönud? Milline on see õige ja kõige parem vastlakukkel?

Ootame teie pilte ja mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.