"Vanasti austati toitu ning mahakukkunud leivalegi tuli suud anda, ütles minu vanaema ning toitu austati," kirjutab Siisike. "Ka tänapäeval selle ületootmise juures, tuleks ülejäägid anda kodututele ning loomade varjupaikadele, kellel endal pole võimalust toitu toota ega osta. Loomadest on mul eriti kahju, sest nende tühi kõht sõltub täiesti annetustest varjupaikadele."

Kommentaariumis tekkis ka arutelu teemal, kas riknevat toitu süües mõne terviserikke saanud inimene võib kaupluse selle eest kohtusse kaevata. Lahenduseks pakuti seda, et kauplus teavitab abivajajaid enne sellest, et kaup, mida nad söövad, võib olla riknenud.


"Mis puutub sellesse, et keegi võiks kaevata, kuna jagati riknenud toitu ja ta jäi sellest haigeks, siis kohtuasja ärahoidmiseks peaks olema kauba juures kirjas, et tarbimine omal vastutusel, kuna kasutamistähtaeg on möödas," pakkus ühe lahendina välja lugeja, nimega veel.

Üldiselt tõstatati aga probleem, miks Eesti kauplused säilivustähtaja lähenedes kaupu kõvasti alla ei hinda ning neid viimase sekundini täishinnaga müüa püüavad.

"Soomes ja Rootsis hinnatakse toidukaup, mille säilivus kuni 12 tundi, enne poe sulgemist (ca 2-3 tundi) 50%-70% alla. Meil seda ei ole," tegi kauplustele Ets ettepaneku.