kaie

10.05.2013 16:35

Proua Evelin, Teil on viimane aeg teha ennast rahvaga sarnaseks ja saada aru, mida tunnevad tuhanded inimesed. Teie ei valitse ju maailma, olete vaid ajutine siinses elus. Saage ka tavainimestest aru ja olge maa peal oma tegemistega. Just selliste asjadega seonduvalt ei taha tagasi Eestisse. Ma ei saa aru kuidas on võimalik, et noor daam ei taha teha midagi, mille nimi on palgatöö. Kas see on laiskus või siis inimestele näkku naermine, ilmselt mõlemad. Aga edu talle seni, kui see on kadunud.

Vahur

10.05.2013 16:53

Tundub, et meie nn leedi on võtnud tõsiselt õppust A.M .Galojanist! Ka tema esindas Eestit ja ei tulnud endaga välja...Mis on siin pildil valesti???

suss

10.05.2013 17:08

Muidugi ei pea presidendiproua käima vastuvõtul kuskilt H&M'st ostetud kleidiga ja peab soliidne välja nägema, aga siin on küsimus hoopis muus. Suhtumises ja oskuses olla oma positsiooni vääriline. Ei ole ju ainult kaks varianti - kas kaltsud või "kulutan nii palju kui torust tuleb ja ülban ka veel". On ka vahepealne tee - mõistlikkus ja mõõdutunne. Et ostan niipalju, kui hädapärast vaja, aga kus vähegi võimalik, jätan viisakalt kulutuse tegemata. Ja otsin alternatiivseid võimalusi, nt ehete laenutamine.

Isegi UK printsess Kate käib mitmel vastuvõtul sama kleidiga ja vabal päeval paneb ka M&S kleidi selga, nagu iga teine kohalik naine. Eveliniga on minu arust eelkõige see probleem, et ta on natuke totu. Tahab omaarust head, aga välja tuleb nagu alati. Ja ei oska ennast teiste kingadesse panna, rangelt ainult oma mätta otsast suudab vaadata. Ja ei mõtle enne kui ütleb. Ühesõnaga, mitte kõige kirkam kriit.

Sergo

11.05.2013 08:38

Eesti vabariigis on esindusisikuks president. Meie riigil pole kahte presidenti ja presidendiproua pole paraku amet. Tööandjad ei maksa töötajate naistele palka, et need saaksid paremini riides käia või endale midagi lubada. Jah, presidendi abikaasa peaks hea ja maitsekas välja nägema, kuid seda oma kuludega nagu paljudes teistes Euroopa riikides (ka tegelikult rikastes riikides).

Meie mainekujundajad on teinud aga suurt tööd ja saatnud piiri taha valesid signaale - mu Saksamaa peretuttav arvas, et meil Eestis on kõigil suurepärane külluslik elu - abi me ei vaja, teisi toetame rahaliselt, majandus rõkkab, hinnatõus Euroopa kõrgeim... Ehmatas ära, kui ütlesin, millised meie lihttööliste palgad on ja toetused on olematud (lastetoetus 19 eurot)! Inimestel pole raha kõige elementaarsemateks asjadeks nagu näiteks tervishoid - hambad on väga halvas seisus ja raviks pole raha kuskilt võtta!

KL

11.05.2013 08:41

Nõustun ann`i kommentaariga. Evelin Ilvese võimukus ja ahnus on määratu. Kui mõelda, et president ja ta abikaasa peaks oma rahvast austama ja armastamagi, siis praegu seda küll ette ei kujuta. Nii palju etteheiteid ja lausa mõnitamist tunda saav paar ei saa rahva vastu positiivseid tundeid omada. Nad on end rahvast kaugele eraldanud, elavad oma minikosmoses. Mis tunded neid valdavad? Võimalik, et Evelinil on selleks põlgus rahva vastu. Aga Ilvesel endal? Tahaks nende kommentaare kuulda. Miks nad vaikivad niisuguse rahulolematusekoorma all?

palju

11.05.2013 08:07

kulutas riietele ja ehetele rikka Soome presidendi Tarja Halose abikaasa? Oleks huvitav teada? Meil muud ei tehta, kui räägitakse naiste diskrimineerimisest, palgalõhedest jne. EV-s nagu ka kogu EL-s on naised ja mehed võrdsed. Seega ei tohiks maksumaksja seisukohalt olla vahet, kas presidendi abikaasa on mees või naine. Kindlasti ei saa hüvitise määr sõltuda konkreetsest isikust. Seaduses on väga täpselt kirjas, milliseid hüvitisi on õigus saada, ei ole jäetud mingit tõlgendamisruumi. Millal alustatakse menetlust tekitatud kahju hüvitamiseks?