Vastuseid Balti jaama turvalisuse kohta tuli seinast seina, kuid valdavalt leiti, et jaama ümbrus on kole ja mitte kõige turvalisem.

Lugejate arvamused:

* Balti jaam ja selle lähiümbrus on inimvaenulik koht. Puuduvad elementaarsed võimalused rongide ja busside ootamiseks. Ise sõidan rongiga ja Balti jaam suletakse õhtul kell 19.00. Sellest väljaspool asuvaid pinke vaid paar ja ei mingit turvalisust. Olen nõus, et ka Harjumaa busside ootamine on veelgi ebamugavam.

* Sõitsin hiljuti üle hulga aja rongiga linna ja Balti jaama laekudes oleks nagu ühte teise riiki sattunud. Jaama ümbritsev putkandus on lihtsalt jõle. Turg on samas kõrval olemas, istugu oma putkadega seal, miks peab linna esindusjaama ümbruses niiviisi rõvetsema, kes neile üldse tegutsemisload annab?

Ida poolt sissesõitnule mõjub selline visiitkaart ehk koduselt, aga kui nüüd Rail Balticast räägitakse ja hakkab ka rohkem eurooplasi liikuma, siis säärane jaam jätab neile Tallinnast sootuks vale mulje, ülejäänud linn ometi pole nii bardakk.

Õhtul uuesti rongile asutades selgus veel üks "pisiasi" - kõik jaamahooned on kella 19-st kinni ja pole võimalik isegi WC-sse minna. Jaam peaks ööpäevaringselt avatud olema, aga et WC-d ka lukku keeratakse, on lihtsalt haige. See on asi, mille lahendamiseks pole vaja miljonilisi investeeringuid, lihtsalt mõni valvur-koristaja palgata.

* Huvitav, et Balti jaam on juba vähemalt 40 aastat olnud kogu aeg ebaturvaline koht. Seal bussi või trolli oodates on läbi aegade olnud tunne, et saaks siit kiiresti minema. Selles osas on linnavalituses poolt järjepidevust väga hästi säilitatud. Tubli! Nii jätkata, et ka järgnevatel põlvkondadel oleks eelnevatega mingi ajalooline ühisosa, mida hiljem meenutada.

* Ei oska Balti jaama asukoha kohta ühtegi paha sõna öelda. Vanalinn kõrval, hea trammiühendus kesklinnaga. Ma ei kujuta ette alternatiivi. Kui ümbrus tundub ebaturvaline, siis vast see sõltub millestki muust.
Kui see on ebaturvaline, siis on ta ka rongireisijate jaoks ebaturvaline ning seal tuleks midagi ette võtta.

* Olen nõus, et Balti jaam on kole koht. Aga mis mõttes see kesklinnast kaugel on? Vanalinna on ehk 100m. Viru ringile on linnulennult alla kilomeetri. Mis koht see kesklinn siis on? Või on mõeldud Pärnu kesklinna?

* Vana Kalamaja elanikuna (40a) arvan, et esimese asjana peaks ära koristama selle turu ja Balti jaama nn ostukeskuse. Samuti vaadake viinapoodide kontsentratsiooni ruutkilomeetrile.

Igapäevase Harjumaa liinide kasutajana (ka Balti jaamas) arvan, et tervele senisele ootealale peaks katus peale ja seinad ümber saama...pole võimatu projekt..