Bahrein on väike saareriik Pärsia lahes, Iraani ja Saudi Araabia vahel. Riigi pindala on veidi üle 750 ruutkilomeetri, kuid pinda tuleb vähehaaval juurde, sest saart ehitatakse pidevalt suuremaks. Pealinn Manama asub poolenisti merre ehitatud uuel maapinnal.

Bahreinis on elanikke veidi vähem kui Eestis – umbes 1 200 000, kuid tänavatel on liikumas imevähe inimesi, sest kõik kasutavad autot, sest nii saab kiiremini – ja pealegi on siin jalutamiseks enamasti liiga palav. Ning ka sellepärast, et igas peres on üks või mitu autot – ja mitte lihtsalt autot, vaid suurt džiipi.

Kohalik moslemidaam rääkis, et ta käib lähedal asuvas supermarketis jalgsi, sest supermarket asub umbes kahesaja meetri kaugusel. Ja tihtipeale on see või teine mööda sõitev auto peatunud, et talle küüti pakkuda – ja ei midagi enamat – sest kuidas siis nii, et üks mosleminaine käib üksinda tänaval... Pealegi veel toidukottidega.

Bahreinis on hinnad Eestiga võrreldes kordades odavamad, bensiin maksab 40 eurosenti.

Kui pere on vaene, siis annab riik perele elamiseks maja (NB! Mitte lihtsalt korteri, vaid maja – sest pered on suured ja ei mahuks korterisse ära) ning kui pere sissetulek on alla 600 euro kuus, siis ei pea maja kasutamise eest midagi maksma. Kui sissetulek on üle 600 euro kuus, siis on maja rent 25% sissetulekust.

Meditsiin on tasuta. Alg- ja keskharidus on tasuta.

Ülikool on tasuline, kuid enam kui kahesajale eriti vaesele tudengile siiski tasuta. Teised üliõpilased peavad maksma 6% õppemaksust – ülejäänu maksab kuningas, sest riigile on haritud inimesi vaja.
Kõik õppeained ei ole inglise keeles, kuid araabia keele õppimine on välismaalastele tasuta.

Ning ei saa jätta mainimata, et Bahreinis ei maksa inimesed riigile makse. Kust siis riik raha saab? Kuningas annab, sest kuningas hoolib oma rahvast.

Ja rahvas omakorda armastab oma kuningat, kelle nad ise valisid. 2001. aastal korraldati Bahreinis rahvaküsitlus, mille tulemusena 2002. aasta veebruaris kuulutati emiraadi asemel välja kuningriik, mis loodetavasti kestab kaua, inšallah!

Rubriiki toetab Discover Bahrain Team.