"Kui me nimetame mõne nendest, Vilsandi või Osmussaare ja kui seal on kaks või kolm püsielanikku, siis on selge, et ei saa sinna sellele saarele asustada kas kolmandat või neljandat püsielanikku perearsti näol," selgitas Ansip.

"Ehk siis, kui on tegemist on väga kiire väljakutsega, siis võetakse ühendust kõigepealt sellel saarel asuva parameedikuga, kes võib olla kas päästeameti teenistuses või saarel asuva politsei ja piirivalve ametnikuga, kes läheb kiiresti selle haige juurde ja siis otsustatakse kohe, missugusi abinõusid rakendada. Kõige kiiremad abivajajad – selleks juhuks kasutatakse piirivalve ja päästeameti helikopterit ja see süsteem toimib suhtelt hästi, kuigi ma möönan, on olnud teatud tõrkeid."

Hea Delfi lugeja, anna teada, kas sinu arvates töötab arstiabi nii hästi igal pool nagu ta peaministri sõnul peaks? Kas sinul ja su tuttavatel, kes elavad hõredamalt asustatud piirkondades, on ligipääs perearstile?

Kirjuta meile aadressil rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest võita ka preemia!