Eesti on väga autoderohke maa, mida kinnitavad ühelt poolt nii suur autode suhtarv kodanike kohta kui ka pidevalt planeeritavate viaduktide ning ümbersõitude ehitamine, et rahuldada pidevalt kasvavat vajadust liiklemise järele. Autoga sõitmine on igapäevaselt kujunenud paljudele paratamatuseks ning seda peab saama teha vaatamata sellele, kas kütuseliiter maksab 1,3 või 13 eurot liitrist. Lihtsamalt öeldes, punktist A punkti B peab jõudma ning paljud inimesed ei saaks seda teha isiklikku autot omamata.

Ometi on meetodeid, kuidas kütust säästa ning selle pealt raha kokku hoida, olenemata auto võimsusest või tüübist. Muidugi võivad hakkajamad ning suuremate võimalustega inimesed lihtsalt hankida nõrgema mootori või koguni elektriajamiga auto, mis teatud aja möödudes ennast kindlasti ära tasub. Ometi saavad paljud autojuhid ka ise väga palju ära teha selleks, et oma autot ökonoomsemaks muuta.

Kindlasti peaks esimese asjana üle vaatama oma sõidustiili - pidevad kiirendused ja pidurdamine mitte ainult ei kuluta sinu neljarattalist sõpra, vaid nõuab ka suuremat hulka kütust. Nii võib näiteks linnas sõitmisel keskmine liitrite arv saja kilomeetri kohta tõusta mitu liitrit. Teiseks oleks soovitatav üle vaadata, mis reaalselt sinu autos on, ehk mida sa pidevalt endaga sõites kaasas kannad. Olgu öeldud, et igasugused lisakilod kulutavad oluliselt rohkem kütust. Kui sa kannad igaks juhuks kaasas suurt tööriistakasti või enese teadmata mitut paari kümnekiloseid hantleid, siis mõtle uuesti üle, miks sa seda teed. Olgu öeldud, et tänapäeva uute autode puhul pole tavaliste tööriistedega masina üles ütlemise puhul sageli midagi teha.

Teadjamad ja hakkajamad juhid on kindlasti kuulnud nii sisselaske- kui ka väljalaskesüsteemide modifitseerimistest. Näiteks õhufiltrite vahetamine tuunitud komplektide vastu vähendab kütusekulu ning tõstab ka auto võimsust. Auto mootori üle käitamine ning pihustite puhastamine tõstab nii jõudlust, iga kui ka efektiivsust. Seda saab teha ka hädapärast supermarketis müüdavate kütuselisanditega. Õige auto hooldamine, sõidustiil ning keskkonnasäästlik sõit on kõik need, mis aitavad kaasa ökonoomsemale ning rahakotti säästvamale liiklemisele.

Kuigi kütusehind on pidevas tõusmises ning liiklemine paratamatus, saame oma sõidustiili või auto kasutamisel teatavaid muudatusi tehes oluliselt kaasa aidata sellele, et igapäevane autoga sõitmine poleks nii kallis ning vaeva nõudev. Tehes järeldusi oma auto iseärasustest, omadustest kui ka meie - juhtide - endi tegematajätmistest, saame oluliselt hõlpsamalt võidelda kallinevate kütusehindadega, sest paratamatult peavad paljud autoomanikud oma sõidukit kasutama igapäevaselt ning seda vaatamata kütusehindadele. Tasub ka teada seda, mida pidevalt endaga sõites kaasas kannad või millises tehnilises seisundis on sinu neljarattaline sõber.