Sven Lõhmuse lugu "Rockefeller street", mida esitas 2011. aasta Eurovisioonil Getter Jaani, pälvis juba algusest peale suurt tähelepanu. Ka internetileheküljelt "Youtube" võib leida erinevate inimeste enda versioone sellest loost. Nt. James Bagatel tegi ühe päris hea enda versiooni sellest. http://www.youtube.com/watch?v=aj4tnzSp194

Kuid miks võis Eestil minna nii halvasti? Eesti toetajad üle maailma ennustasid ju meie loole kohta esikümnes - mis järsku muutus?

Kindlasti ei olnud meie lugu üldsegi mitte halb. "Rockefeller streetil" oli meelde jääv refrään, hea promo ja palju fänne üle maailma. Üheks põhjuseks võib muidugi olla fakt, et Eurovisioon on küllaltki poliitiliseks läinud. Kas ei öelnud ka Eesti kommentaator mitte pidevalt: "No sellelt riigilt võiks küll nüüd meile punkte oodata." Hääli antakse pigem oma naaberriikidele ja riikidele, kellega soovitakse häid suhteid säilitada, mitte lauludele endale.

Teiseks põhjuseks võib olla, et "Rockefeller streeti" promo oli just liialdus. Kui ühte lugu liiga palju kuulata, siis ega selle poolt enam hääletada ei tahagi. Nii öelda noorte keeles "viskab ju kopa ette küll". Samas on promo vajalik meie väiksele ja maailmas siiski suhteliselt tundmatule Eesti Vabariigile. Käime nagu mööda nõiaringi.

On ka väidetud, et Getter oli kohati esinedes vokaalselt veidi ülemeelik. Mulle kui tavapärasele Eesti Vabariigi kodanikule see küll silma ei hakanud, kuid vastu vaidlema ka ei hakka, eks professionaalid teavad, mis räägivad.

Miks Aserbaidžaan looga "Running scared" võitis, on sama suur mõistatus kui see, miks Eestil tänavu halvasti läks.

Loodan siiralt, et järgmine aasta läheb paremini, edu Eesti tuntuse kasvatamisel!