Teose alapealkiri on "Köitvast seksist tõelise armastuseni", seksiõpikuga aga kindlasti tegemist ei ole. Pigem on sõnumiks see, et enne köitva seksini jõudmist peab inimene iseendaga hästi läbi saama ning kahe inimese omavahelised suhted peavad korras olema.

Oleme vist kõik kogenud, kuidas igapäevaselt on lihtne öelda, et elu oleks ilusam, kui üks või teine meid ümbritsevatest inimestest ennast muudaks. Raitar rõhutab korduvalt, et tegelikult saame muuta ainult iseennast. See tundub vana tõena, kuid igapäevastes suhteprobleemides ununeb see enamiku jaoks meie seast.

Raitar selgitab, et inimesed tulevad meie ellu selleks, et suunata meie tähelepanu vastuoludele meie enda sees ning sundida meid endaga tegelema. Reaalselt näeb see aga välja vastastikuse süüdistamisena, kus teisele heidetakse ette asju, mida tegelikult tuleks muuta hoopis enda juures.

"Suhtesõlmed" on suuremas osas üsna lihtsalt kirjutatud, nii et ka eelnevate teadmisteta inimene saab sellest hästi aru. Mõtted on raamatus aga sügavad, nii et erinevas eluetapis ja suhtejärgus inimesed võivad seda erinevalt mõista. Õppida on kindlasti kõigil.

Minu jaoks on see kindlasti teos, mida tasub mitmed korrad üle lugeda. Juba esimestest lehekülgedest hakkad aru saama, kui palju saaks tegelikult iseenda ja ühtlasi ümbritsevate inimeste elu kergemaks teha. Selleks on lihtsalt vaja oma emotsioone mõista ning neid teadlikumalt juhtida.

Julgen Raitari raamatut soovitada kõigile suhtes olevatele inimestele, et ennast ja ümbritsevat paremini mõista.