"Loomulikult Eesti kaarti ma sealt ei leidnud, kuid leidsin midagi muud väga huvitavat.  Igasuguste brošüüride vahelt avastasin kahte tüüpi kaardid. Üks on tavaline Tallinna kaart. Teine aga on Tallinna GEI-kaart!

Kas tõesti Tallinna jaoks see on nii aktuaalne? Miks, näiteks, ei ole kaarte invaliidide jaoks või näiteks teatrihuvilistele, sportlastele, klassikalise muusika armastajatele? Tundub, et selles mängib olulist rolli „Tallinn – kultuuripealinn 2011“ komitee, kes on (vist) antud kaardi avaldajaks, ja ühtlasi asetseb nende logo ka kõnesoleval brošüüril. Samuti on oma jälje jätnud „Welcome to Estonia“. Brošüürist leiab igasuguseid gei-klubisid, restorane, teenuseid jne. Samuti reklaamib ennast seal ka klubi „Prive“, mis nagu ma tean, ei tegutse tegelikult üldse ju gei-klubina.

Enim meeldis brüšüüril olev pealkiri „Welcome to medieval but modern gay Tallinn!“, mida võib tõlkida järgmiselt „Tere tulemast keskaegsesse, aga gei modernistlikku Tallinnasse!“. Sellele kaardile on isegi oma kodulekülg loodud, aadress brošüüri esilehel.

Sellise propageerimise tempoga võib Tallinnat varsti nimetada peagi mitte ainult Euroopa, vaid kogu maailma GEI-pealinnaks."