Minu näide on klassikaline: elasime mehega pool aastat töö tõttu eri paigus, kokku saime vaid korra kuus. Poole aasta pärast hakkas mehel tekkima hulgalisi uusi ootamatuid töökohustusi mis takistasid meil uuesti koos elama hakkamist. Meie lahkuminek oli ilma tülita. Sain ju varsti aru et töökohustused peavad olema naissoost ja mehel tuli teha valik. Mees vali töökohustused ja nüüd elavad nad kenasti koos.

Tänaseks on kolm aastat möödas ka minul uus mees. Tülis me pole olnud, kõik sai ruttu kokku lepitud, kuidas meie elud edasi lähevad. Suure vahemaa tõttu nagunii kokkupuute võimalusi pole ja appi oma eksi kutsuda ei saa, kui mõni meestetöö tegemist tahab, midagi lastega juhtub vms. Lapsed veedavad isa juures suvel ühe kuu. Ülejaanud ajast me ei kohtu vahemaa tõttu. Lapsed on suured ja suhtlevad isaga otse, mina vahendajaks pole.

Meie endises ühises majas elab eks oma uue naisega. Mina kompensatsiooni ei saanud, kui välja kolisin vaid laste ja nende seljariietega, nii palju kui me sõiduautosse mahutada saime. Mina hankisin endale ja lastele uue elamise. Eksmees ei maksa ei minu elamise eest ega alimente. Vahel toetab lapsi, kandes otse nende pangakontole raha. Ma ei tea palju, sest kõik kokkulepped teevad nad omavahel.

Aga mehe uus naine, see töökohustus, ei suuda mind ära vihata. Lapsed (16 ja 14) on rääkinud, et kui nad isal külas on, siis tohivad nad minuga rääkida vaid siis, kui see naine tööl on. Kui ta näeb lapsi minuga rääkimas, hakkab uste paugutamine ja laste isaga sõimlemine. Ka sõpradelt sugulastelt olen kuulnud, et minu kohta räägitakse lugusid ja valatakse mürki. Lapsed ei tohi mind mainida jutu sees, kohe algab mossitamine või nähvamine. Mehel on keelatud suhelda minupoolsete sugulastega, kellega ta on alati väga hästi läbi saanud (meil ju 16 aastat kooselu).

Ma ei saa aru, miks? Ta pole mind isegi näinud rohkem kui võibolla mõnelt pildilt ja minu FB kontolt, mida ta regulaarselt käib jälgimas. Ma ei puutu nende ellu mitte kuidagi moodi. Põhimõtteliselt olen ma nagu surnud hing oma eksi jaoks. Ainult mälestus, mitte reaalne inimene.

Seletage mulle, palun!