„Juhul kui selgub, et Anna-Maria Galojani kohtuasjas on toime pandud olulisel määral menetlusnormide rikkumisi, nagu seda tehti minu kohtuasjas, mis on tänaseks jõudnud Euroopa inimõiguste kohtusse, siis olen valmis osutama igakülgset kaasabi Anna-Maria Galojanile, et tõstatada Euroopas laiemalt küsimus ja viidata Eesti justiitssüsteemi rikkumistele,“ ütles Velleste Delfile.

Velleste kinnitas valmisolekut maksta Galojani õigusabikulud ja ta avaldas lootust, et ka tema advokaat Amsterdami mainekast advokaadibüroost on valmis Galojanile andma õigusalast abi, juhul kui Galojan seda vajab.

Velleste pidas võimalikuks, et teoreetiliselt on hea kaitse korral võimalik, et Galojan ei kanna oma karistust Eesti vanglas päevagi, sest juriidilisi alternatiive on veel terve hulk.

Ärimehe hinnangul on Galojan ohver. Ta meenutas, et juba 2010. aastal sai tema teada, et Galojan pannakse reaalselt pooleks aastaks vangi. „Informeerisin sellest tookord kirjalikult ka Anna-Maria Galojani,“ ütles Velleste. „Tundub, et antud asjas oli kohtuotsus juba eelnevalt paika pandud ja tema üle kohtupidamine oli lihtsalt formaalsus.“

Velleste ei kiirustanud siiski hukka mõistma kohtusüsteemi ega soovitanud Galojanil seadust rikkuda, kuid soovitab Galojanil oma õiguste eest lõpuni seista.

Ärimehe sõnul on märkimisväärne ka asjaolu, et Euroopa inimõiguste volinik on pärast Tallinna vangla külastamist koostatud raportis märkinud, et see asutus peaks olema juba ammu suletud. Samasse vanglasse peakski Galojan minema 7. veebruaril karistust kandma.