Liiga tihti on kuulda noori rääkimas mingist koolitusest või seminarist, mis võiks nende CV-s hea välja näha. Koolitusel käiakse ära, CV-sse läheb see kirja, kuid koolituse mõte nagu polekski oluline. Niisamuti on paljude tegevustega: korrutatakse ainult, et see näeb hea välja CV-s ning tööandjad hindavad seda. Kas ma peaksin siis ainult oma CV või tulevase tööandja nimel elama?

Kindlasti on CV sinu visiitkaart tööle kandideerimisel, kuid ära ela ainult selle nimel. Teatud koolitused näevad head välja sinu visiitkaardis, kuid küsi ka endalt, kas see koolitus andis ka sulle midagi juurde?

Pangalaenuga ostetud korter või maja ilusas linnaosas ei peaks olema elu siht. Paljud noored satuvad peale kõrgkooli lõpetamist oravarattale ehk põhimõttele töö-palk-laen. Selline raamides ja kindlalt sissesõidetud elu ei anna just palju võimalusi millegi suure või teistsuguse korda saatmiseks, sest inimene sõltub väga palju oma kindlast sissetulekust. Turvalisus ja igakuine kindel palgalaekumine on väga hea, kuid maksta 30 aastat korteri- või majalaenu, ei anna enda elu üle otsustamiseks just väga suurt vabadust.

Minna majandust õppima ei tähenda saada miljonäriks. Tegelikkuses on üleküllus nendest majandusinimestest. Juba mitmendat aastat on jätkuvalt populaarsemad erialad ülikoolides majandus- ja sotsiaalteadused ning infotehnoloogia. Kindlasti makstakse neis sektorites kõrgemaid tasusid, aga palga pärast mingit eriala õppida on ka vale.  

Majandusteadus oma olemuselt on sotsiaalteadus, mille eesmärk on inimeste, ettevõtete ja riikide käitumise ning üldisemas mõttes majandusnähtuste kirjeldamine, mõõtmine, seletamine ning ennustamine. Seega oma definistioonilt ei erine majandusteadust teistest teadusharudest nagu bioloogia või füüsika.  

Tee seda, mis sulle meeldib teha, isegi kui see pole materiaalselt niivõrd tasustatud. Õpi koolis seda, mis sind tegelikult huvitab. Võta neid seminare ja kursuseid, mis sulle tõsiselt huvi pakuvad.

Püüelge ise looma töökohti, saage ise tööandjateks. Näiteks Ferdinand Porsche lõi oma autokontserni sellepärast, et ta otsis autot, mis talle meeldiks ja millega tal oleks hea sõita. Ta ei leidnud seda ning otsustas luua siis sellise auto, mis oleks talle meelepärane. Nii sündiski maailmakuulus bränd Porsche.

Ära karda oma arvamust avaldada. Tugeva demokraatia alustala on inimene, kes avaldab oma arvamust. See on sinu elu ja sinu tulevik – sinu elustandard, sinu laste tulevik ja meie kõigi ühine elu ja tulevik.

Arvamus, et ühe kooli diplom on rohkem väärt kui teise kooli diplom, on suurel määral valesti tõlgendatud. Pole võõras selline väljend nagu „kõrgelt haritud loll,” sest vaatamata kõigile diplomitele, loeb tegelikkuses ikkagi see, mis inimene selle dipomi taga on.