"Õnneks" ei olnud mul arsti juurde aega registreeritud, aga oli vaja ühe ravimi jaoks retseptipikendust. Selleks võib tavaliselt pöörduda pereõe poole. Ja nii ka seekord. Jõudsin polikliinikusse, kõikjal olid sildid streigi kohta ja kenasti kirjutatud, keda võtekase vastu. Kuigi ma väljavalitute rühma ei kuulnud, siiski igaksjuhuks ikka koputasin oma pereõe kabineti uksele ja kuuldes lubavat jaatust, astusin isse.

Rääksin oma jutu ära ja sain vasuseks, et nad ei tohi retsepte väljastada, kuna on streik. Uurisin, kas kohe mitte mingisuguseid retsepte ei pikenda, mille peale õde vangutas nukralt pead ja lisas lohutavalt, aga kui streik läbi saab, siis tulge uuesti või helistage.

Hakkasin lahkuma ja siis pöördusin taas õe poole küsimusega, et kas te siis hormonaalsete RVV (rasedusvastate vahendite) retsepte ka ei pikenda? Neid preparaate peab ju ometigi skeemi järgi võtma.

Mitte mingisuguseid ei pikendata ja ei väljastata streigi ajal, oli õe vastus. Mul läksid silmad väga väga suureks ja küsisn, kas siis kevadel on beebibuumi oodata? 

Õde oli silmnähtavalt ehmunud ja ütles, et selle kohta peab ülemuselt uurima. 

Ma saan aru, et streigi tõttu peab inimeste eluolu olema üsna häiritud, muidu poleks asjal mõtet. Nende sõnadega lahkusin kabinetist ja soovisn meedikutele edu ning õnnelikku võimalikku beebibuumi.