Üks suuremaid totrusi Vabariigi Valitsuse poolt on rahvale peale surutud sunniviisiline liitumine prügiveofirmaga. Antud juhul on kõne all Ragn-Sells. Minu arvates saab elanik olla mõne firma klient ainult sel juhul, kui ta on vastava allkirjastatud lepingu sõlminud. Ragn-Sellsi puhul ei näi selline asi kehtivat ja tema on enda klientideks sundinud kõik elanikud.

Kui elanik pole neilt prügikonteinerit tellinud ega saanud, saadetakse tühisõidu arveid. Plaanis on pöörduda kohtu poole. Siiani olen pöördunud teiste hulgas ka Vabariigi Presidendi ja peaministri poole. Järgmisena võtan ette Euroopa kohtu, kui meie valitsuses asja ei muudeta.

Mida mina oma jäätmetega olen siiani teinud? Vastus on väga lihtne: mädakartulid ja muu taolise soga viskan põllule väetiseks, papi ja paberi põletan ära, plastiktaara viin taaraautomaati, klaaspurgid annan soovijatele ära aiasaaduste purki panemise tarvis ja plastiku ning kilekotid viin üldkasutatavasse prügikonteinerisse. Seda kavatsen teha ka edaspidi ja mingit raha ma prügiveofirmale ei maksa.

Olen näinud ka neid Ragn-Sellsi prügikonteinereid, mida nad on sundinud elanikke vastu võtma. Need on väikesed ja sinna ei mahugi midagi eriti sisse, kui juhtub olema suur pere.

Küsisin oma poliitikutest Facebooki sõpradelt: Annely Akkermannilt, Yana Toomilt, Heimar Lengilt, Juhan Partsilt, Priit Toobalilt, Andra Veidemannilt, Andrei Korobeinikult, Viktor Vassiljevilt ja teistelt: kes olid valitsuses need otsustajad, kes sundisid rahvale peale prügifirmaga liitumise?

"Andrei Korobeinik ja Viktor Vassiljev annavad küll üsna erinevad seletused. Üks on valitseva koalitsiooni liige ning teab täpselt vastu võetavate seaduste taustinfot ja igasuguseid sellega seotud kokkuleppeid, sest just koalitsioonisaadikud (Ref ja IRL) osalevad riigiettevõtete nõukogudes, suhtlevad vahetult valitsusliikmetega ja saavad otseseid ning tõeseid vastuseid oma küsimustele, samal ajal kui opositsiooni omadele valetatakse nii Riigikogu puldist kui mujal, riigiettevõtetele ligi ei lasta, ka näiteks välislähetustes käivad peaaegu eranditult koalitsiooni omad. Mina võin üksnes oletada, et asjaga on seotud Keit Pentus-Rosimannus kui haldusala eest poliitiliselt vastutaja, Jürgen Ligi, kelle laua pealt käib läbi kõik, mis üht- või teistpidi rahaga seotud ja Andrus Ansip, kes annab peaministrina õnnistuse kõigele, mida rahandusminister peab valitsusele heaks ja vajalikuks. Riigikogu koalitsioonipool on loomulikult nagu ikka valitsusele kuulekaks kummitempliks, aga kas on seal taga ka mingid poliitikute prügialased kokkulepped, seda peab küll koalitsiooni omadelt küsima. Meid, opositsiooni omasid, selliste kokkulepete juurde ei lasta - ei osalema ega niisama kiibitsema. See on kõik, mis mul asjast öelda, ja rohkem ei kommenteeri," teatas Viktor Vassiljev.

"Inimene peab tõendama, et viib prügi prügilasse. Iga inimene tekitab prügi, see on täiesti selge ja kes ei vii jäätmejaama või prügilasse, see kas viib metsa või naabrite prügikasti, seetõttu on kohustuslik reguleerimine põhjendatud. Me peame kaitsma Eesti loodust ja ausaid naabreid. Minu arvates tuleb sõlmida leping prügi üleandmise kohta, kas näiteks Pärnumaale Paikresse või Kihnu jäätmejaama. Vale on kohustus sundida inimest maksma prügi kodust äraviimise eest. Kihnus on mõlemad võimalused, pea seitsme aasta jooksul pole ükski eraisik tellinud prügivedu, kõik viivad ise jäätmejaama," vastas Annely Akkermann.