Poodide sügavkülmariiulitel pakutakse laia valikut külmutatud pitsasid, mida tuleb praeahjus vaid kümmekond minutit küpsetada. Enamik ostjaid ei pruugi aga teada, et kenades eestikeelsetes karpides küpsetised ei olegi Eestis tehtud.

Pakendite tagaküljelt väikest kirja uurides selgub, et Premia logo kandvad Maahärra pitsad on valmistatud Austrias või Saksmaal ja Härmavilja pitsad Balbiino tellimusel hoopis Poolas. Dr Oetkeri itaaliapärased lahtised pirukad tulevad Poolast ja Saarioineni omad Soomest.

“Eestlane on pitsasööja küll ja eelistab muidu eestimaist, kuid ostab Poolas tehtud eestikeelse kirjaga pitsat,” tõdeb Vičiunai Baltic OÜ müügidirektor Erge Kalbus.

Hea Delfi lugeja, kui palju jälgid sina poes käies seda, kus sinu valitud tooted on valmistatud? Kas on ka mingid kindlad tooted, mille puhul on tähtis, et see oleks alati kodumaal valmistatud?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita huvitava preemia!