Selleks, et häid nalju ka teistega jagada, ootame teie kõigi nähtud-kuuldud pärle kontrolltöödest kommentaariumisse! Inspiratsiooni saad ammutada SIIN!

Teretulnud on kõik naljakad lood, mis meie armsaid õpetajaid õpetajate päeval rõõmustaksid. Just sellel päeval võib muidu valesid vastuseid vaadata läbi huumoriprisma. Kahtesid keegi ei saa, kuid hea tuju on garanteeritud!

Õpetajate päeva tähistati Eestis koolides juba 1960. aastatel, kuid tänase koolilapse kalendrisse kuulub see tingimata ja on kindla kuupäevaga seotud. Tavad pole aastate jooksul kuigivõrd muutunud, ehk ainult selle poolest, et 1960. aastatel lasti õpilastel tunde anda, õpetajad ise tundi ei läinud. Õpetajaks said ikka tublimad õpilased, tunde anti ennekõike nooremates klassides ja põhikoolis. Tundides mingit naljatamist polnud, sest asendusõpetaja pani pärishindeid pärispäevikusse ja võttis ametit õpetaja igapäevase tõsidusega.

1990. aastatest on õpetajate päevad vabamad ja naljarohkemad. Vanemad õpilased mängivad õpetajaid ja kooli juhtkonda. Kas tõsiselt või naljatavas ja kiusakas toonis, see sõltub koolist. Teinekord kujuneb uuest juhtkonnast tõsine seltskond, teinekord naljatav kamp. Ka üsna paljud õpetajad elavad end tembutades välja: pilluvad paberlennukeid, segavad tundi, jutustavad ja vigurdavad, ei viitsi vastata.

Allikas: Folklore.ee