Lauril vajas vahetust sülearvuti aku. Eestis maksis see 85 eurot, eBays aga 22 eurot. Valik langes eBayle. Lisaks valis Lauri aku kiirsaadetisena tellimise ja kaup saabus mõne päevaga Hiinast kohale. Hind koos saatekuluga: 40 eurot. Lauri oli kaubaga rahul ja tellis mõne aja pärast samast kohast arvutile ka klaviatuuri ning sai sellegi kiirelt ja soodsalt kätte.

Kui seni võisid Eesti kaupmehed üleolevalt muiata, et internetist ostab vaid väga väike protsent eestlasi ja ostjaid jagub küllaga ka kohalikesse poodidesse, siis viimase aasta trend võib kaupmehi murelikuks muuta. Eesti Posti möödunud aasta statistika näitab, et Aasiast pakkide saatmine on märkimisväärselt kasvanud.

„Kõige rohkem telliti Eestisse saadetisi Suurbritanniast, Saksamaalt, Soomest, USA-st, Hiinast, Rootsist ja Hongkongist. Tähelepanuväärne on see, et kõige kiiremini kasvab pakkide tellimine Hiinast ja Hongkongist, kasv on üle-eelmise aastaga võrreldes umbes 50 protsenti,” ütles Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder.

Hea Delfi lugeja, millised on sinu kogemused internetis poodlemisega? Milliseid kaupu oled sealt odavamalt saanud? Kas oled kõik oma ostud alati õigeaegselt ka kätte saanud?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita huvitava preemia!